KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

Javna debata na temu Ekonomsko osnaživanje žena kroz preduzetništvo

16.05.2015 14:00

Druga javna debata van Beograda u okviru programa „Podeli svoj znanje – postani mentorka 2014/2015“ na temu"Ekonomsko osnaživanje žena kroz preduzetništvo" održaće se u subotu 16. maja 2015.godine sa početkom u 14.00 časova u Kragujevcu, Biznis inovacioni centar (Trg topolivaca 4). Javna debata će biti deo veće konferencije "Od ideje do posla"

Cilj okruglog stola je da učesnice programa i mentorke kroz neformalni razgovor sa panelistkinjama razgovaraju o preduzetništvu, o iskustvima u pokretanju preduzetničkih poduhvata, sa posebnim osvrtom na lične izazove i motivaciju za pokretanje biznisa. Ove je odlična prilika za mlade žene da unaprede postojeće i da razviju nova znanja na temu preduzetništva, razgovaraju sa koleginicama o njihovim iskustvima i možda se u budućnosti odvaže za sopstveni preduzetnički poduhvat.

AGENDA

14.00 – 14.05 Pozdravna reč
Svetlana Stefanović, menadžerka projekta u Evropskom pokretu u Srbiji

14.05 – 16.00
Aleksandra Vladisavljević, vlasnica preduzeća BIZZ
Julkica Stefanović, vlasnica preduzeća Čarolija ukusa
Sanida Klarić, vlasnica Bio sapuni

Moderatorka: Biljana Planić, preduzetnica

 

Program ima za cilj da okupi stručne liderke iz različitih profesija kako bi podelile svoja znanja i iskustva sa mladim ženama na početku karijere sličnih interesovanja i željom da budu uspešne u svojim oblastima. To će doprineti stvaranju prilika za mentorine da unaprede svoj put u karijeri, kao i postave zdrave osnove za međusobnu dugoročnu saradnju. Proces evropske integracije Srbije je proces reforme institucija i izgradnje demokratskog i prosperitetnog društva, a osnažene i uspešne žene jedan su od važnih stubova takvog društva. Model mentorstva je široko promovisan na međunarodnom nivou i veoma uspešno se realizuje u nekoliko zemalja. Uzimajući u obzir naše okruženje i društvene prilike, model je neznatno prilagođen ciljnoj grupi u Republici Srbiji.


Projekat "Podeli svoje znanje - postani mentorka 2014/2015", Evropski pokret u Srbiji već petu godinu za redom sprovodi u saradnji i uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Erste Banke i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS). Cilj ovog programa je ekonomsko i profesionalno osnaživanje žena u srpskom društvu kroz razmenu i iskustava i znanja između stručnih liderki iz različitih profesija i mladih žena sa sličnim interesovanjima i željom da budu uspešne u svojim oblastima. 


Više o projektu, možete pogledati na projektnoj stranici Podeli svoje znanje - postani mentorka

 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus