KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

Kako to ona radi

26.08.2017 12:30

Mentorine i mentorke će u subotu 26. avgusta, u okviru programa “Podeli svoje znanje” imati priliku da posete Rural hub u Vrmdži, i razgovaraju sa osnivačicom i vlasnicom Draganom Tomić Pilipović na temu: Kako to ona radi.  

 

Ekonomsko osnaživanje žena je važno i doprinosi rešavanju problema nezaposlenosti, regionalnog razvoja i razvoja sela; utiče na veću socijalnu uključenost ženske populacije (uz istovremeno smanjivenje nasilja u porodici); stvara osnov za napredak u oblasti socijalnog preduzetništva i menja način razmišljanja o rodnoj ravnopravnosti.

 

Cilj studijske posete je da se na neposredan način učesnice prorgama upoznaju sa jednim biznisom, da se razgovara o iskustvima u realizaciji preduzetničkih poduhvata, sa posebnim osvrtom na lične izazove i motivaciju za pokretanje biznisa. Ove je odlična prilika za mlade žene da unaprede postojeće i da razviju nova znanja na temu preduzetništva, razgovaraju različitim iskustvima i možda se u budućnosti odvaže za sopstveni preduzetnički poduhvat.

 

AGENDA

 

12.00 - 12.30

Obilazak Latino grada i dolazak do Rural HUBa


12.30 - 13.30

Ručak u Rural HUBu


13.30-15.00

Svaki početak ima svoj početak - priča o Rural HUBu iz ličnog ugla


15.00-16.30

obilazak Crkve sa vidikovcem i muzejom

 

 


Program „Podeli svoje znanje“ je jedinstven program koji otvara mogućnost za lični i profesionalni razvoj žena. Zasnovan je na konceptu mentorstva, a usmeren je upravo na izgradnju međusobne podrške žena, kroz deljenje znanja, iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora, umrežavanje i osnaživanje žena. Ima za cilj profesionalno i lično osnaživanje žena u našem društvu, kroz razmenu iskustava i znanja. Vođen je idejom da uspešne i stručne žene, liderke iz različitih profesija, podele svoja znanja i iskustva sa mladim ženama sličnih interesovanja kako bi doprinele stvaranju prilika za mlade žene za unapređenje svog puta u karijeri, sa namerom da postignu pozitivan pomak i postave zdrave osnove za buduću dugoročnu saradnju. Model mentorstva je široko promovisan na međunarodnom nivou i veoma uspešno se realizuje u nekoliko zemalja. Uzimajući u obzir naše okruženje i društvene prilike, model je prilagođen ciljnoj grupi u Republici Srbiji (žene na početku karijere).

Projekat "Podeli svoje znanje", Evropski pokret u Srbiji već sedmu godinu za redom sprovodi u saradnji i uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Erste Banke i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Više o projektu, možete pogledati na projektnoj stranici Podeli svoje znanje.

 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus