KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

Mentorska šetnja 2015

07.11.2015 11:00

Mentorska šetnja kao tradiconalni i završni događaj u okviru programa „Podeli svoje znanje – postani mentorka“, kao i  razgovor na temu Žene ženama: Šta nam znači mentorstvo. Okupljanje je u subotu, 7. novembra 2015. godine, u 11.00 časova, kod ekspoziture Erste banke u Knez Mihailovoj 36 (kod Česme). 

 

Okupljene žene prošetaće Knez Mihailovom ulicom i tokom šetnje razgovarati o svojim uspesima, ali i izazovima sa kojima se susreću u profesionalnom i privatnom životu. Šetnju će završiti dolaskom u Aeroklub (Uzun Mirkova 4), a razgovor nastaviti tokom debate Žene ženama: Šta nam znači mentorstvo o značaju koncepta mentorstva u profesionalnom i ličnom životu, kao i koliko je za društvo u celini važno osnaživanje žena. Nakon razgovora, uslediće dodela sertifikata učesnicama programa 2014/2015, kao i koktel.

 

AGENDA

11.00 – 11.30 Okupljanje učesnica, Erste banka (kod česme u Knez Mihailovoj ulici)

 

11.30 – 12.30 Mentorska šetnja ( Knez Mihajlova – pored pansiona Cveta Zuzorić – Aeroklub)


12.30 – 14.00 Žena ženi: Šta nam znači mentorstvo (Aeroklub, Uzun Mirkova 4)


12.30 – 12.50 Pozdravne reči
Azza El-Abd, direktorka USAID misije u Srbiji
Maja Bobić, generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji

12.50 – 14.00 

Tamara Glišić, saradnica u Odseku za EU fondove, Fond “Evropski poslovi” AP Vojvodine
Jovana Štetin, novinarka, N1 televizija
Anđela Cvetković, Digital Media Planerka, Plus Media
Nevena Nikolić, istraživačica, Beogradski centar za ljudska prava


Moderatorka: Svetlana Stefanović, menadžerka projekta, Evropski pokret u Srbiji


Diskusija

 

Prve Mentorske šetnje u Srbiji održane su 2008. godine u Beogradu i Nišu, kao deo akcije Globalne ženske liderske mreže i organizacije Vital Voices, a ovogodišnja Šetnja je peta jubilarna. Kao završni događaj u okviru programa „Podeli svoje znanje - Postani mentorka“, ona je i prilika za uspešan nastavak uspostavljanog mentorskog odnosa između mentorki i učenica, dalju razmenu mišljenja i dodatno promovisanje program koji ima za cilj i ekonomsko i profesionalno osnaživanje žena u našem društvu.


Cilj programa Podeli svoje znanje – Postani mentorka je da okupi istaknute i uspešne žene iz raznih profesija koje su voljne da svoje znanje i iskustvo prenesu mlađim koleginicama koje su na početku svojih karijera i time doprinesu razvoju budućih liderki. 

 

Konkurs za novu generaciju programa otvoren je do 30. novembra 2015. godine, a više informacija o projektu i konkursu pogledajte ovde.

 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus