KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

Mentorska šetnja povodom Međunarodnog dana žena u Valjevu

11.03.2017 12:00

Program "Podeli svoje znanje" deo je globalne incijative Mentorskih šetnji koja se organizuje u partnerstvu sa organizacijom Vital Voices, a povodom Međunarodnog dana žena. Ove godine mentorke i mentorine će se šetati u Valjevu u subotu 11. marta 2017. godine sa ppčetkom u 12.00 časova. 

 

U partnerstvu sa članicama svoje Globalne liderske mreže, organizacija Vital Voices koordinira mentorske šetnje širom sveta. Sve ove šetnje se događaju istog dana, a cilj je da mentorke prenose svoje znanje i iskustvomlađim koleginicama.Od osnivanja Globalne Ženske mentorske šetnje 2008. godine, ova inicijativa je do danas okupila više hiljada liderki na svim kontinentima. Mentorske šetnje ilustruju posvećenost žena u razvoju globalnog liderstva i ukazuju na dostignuća žena širom sveta. Ove godine održaće se 130 mentorskih šetnji u 62 zemlje.

U Srbiji je prva mentorska šetnja organizovana 15. novembra 2008. godine u Beogradu i Nišu, kada se na jednom mestu okupilo više od petnaest uspešnih žena iz oblasti biznisa, javnog života, nevladinog sektora, kao i studentkinja, budućih liderki, u cilju razmene znanja, veština i iskustva. Šetnju su u Srbiji inicirale Andrea Brbaklić, Marija NIkolić i Ana Firtel, koje su učesvovale u programu Global Women Leaders Mentoring Partnership, koji zajednički realizuju magazin Fortune i Stejt Department u saradnji sa NVO Vital Voices. 

 

Druženje će se nastaviti debatom na temu "Gde je danas rodna ravnopravnost u Srbiji?"

 

O stanju ženskih prava u Srbiji, kao i položaju žena u Srbiji sa podsećanjem na ulogu žena i ženskih pokreta u ostvarivanju prava žena govoriće: 

 

 • Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti
 • Mila Grujičić, Savet za rodnu ravnopravnost grada Valjeva; 
 • Zorana Antonijević, savetnica za rodnu ravnopravnost u Misiji OEBS u Srbiji

 

Debatu će moderirati Dragana Ivetić Radić iz Misije OEBS u Srbiji

 


Program „Podeli svoje znanje“ je jedinstven program koji otvara mogućnost za lični i profesionalni razvoj žena. Zasnovan je na konceptu mentorstva, a usmeren je upravo na izgradnju međusobne podrške žena, kroz deljenje znanja, iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora, umrežavanje i osnaživanje žena. Ima za cilj profesionalno i lično osnaživanje žena u našem društvu, kroz razmenu iskustava i znanja. Vođen je idejom da uspešne i stručne žene, liderke iz različitih profesija, podele svoja znanja i iskustva sa mladim ženama sličnih interesovanja kako bi doprinele stvaranju prilika za mlade žene za unapređenje svog puta u karijeri, sa namerom da postignu pozitivan pomak i postave zdrave osnove za buduću dugoročnu saradnju. Model mentorstva je široko promovisan na međunarodnom nivou i veoma uspešno se realizuje u nekoliko zemalja. Uzimajući u obzir naše okruženje i društvene prilike, model je prilagođen ciljnoj grupi u Republici Srbiji (žene na početku karijere).

Projekat "Podeli svoje znanje", Evropski pokret u Srbiji već sedmu godinu za redom sprovodi u saradnji i uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Erste Banke i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Više o projektu, možete pogledati na projektnoj stranici Podeli svoje znanje.

 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus