KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

Prva radionica - Projektni menadžment

28.02.2015 12:00

Prva radionica u okviru programa „Podeli svoj znanje – postani mentorka2013/2014“ na temu "Projektni menadžment" održaće se u subotu 28. februara 2015.godine sa početkom u 12.00 časova.

Cilj prve radionice je da se mentorine i mentorke upoznaju sa osnovnim fazama projektnog menadžmenta i efikasnim upravljanjem procesima u projektnom menadžmentu. Ovo je odlična prilika za mlade žene da unaprede postojeća i razviju nova znanja i veštine u pogledu upravljanja projektima, timskog rada i upravljanja vremenom. One će takođe imati priliku da sa svojim koleginicama razmene iskustva iz oblasti projektnog menadžmenta i razgovaraju o eventualnim preprekama koje su uspešno prevazišle. 

 

AGENDA

 

12.00 – 13.00 Ručak i neformalan razgovor


13.00 – 18.00 Projektni menadžment
Tamara Glišić, alumnistkinja Programa


13.00 – 13.40 Uvod

13.40 – 14.30 Analiza zainteresovanih strana
Vežba: Analiza zainteresovanih strana

14.30 – 15.00 Pauza 

15.00 – 16.00 Drvo problema
Vežba: Analiza problema na primerima

16.30 – 16.45 Pauza za kafu

16.00 – 17.35 Logička matrica
Vežba: Ciljevi & rezultati & aktivnosti

17.35 – 18.00 Segmentiranje projekata 

 

Program ima za cilj da okupi stručne liderke iz različitih profesija kako bi podelile svoja znanja i iskustva sa mladim ženama na početku karijere sličnih interesovanja i željom da budu uspešne u svojim oblastima. To će doprineti stvaranju prilika za ove žene da unaprede svoj put u karijeri sa namerom da postignu pozitivan pomak i postave zdrave osnove za buduću dugoročnu saradnju. Model mentorstva je široko promovisan na međunarodnom nivou i veoma uspešno se realizuje u nekoliko zemalja. Uzimajući u obzir naše okruženje i društvene prilike, model je neznatno prilagođen ciljnoj grupi u Republici Srbiji.

 


Projekat "Podeli svoje znanje - postani mentorka 2014/2015", Evropski pokret u Srbiji već petu godinu za redom sprovodi u saradnji i uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Erste Banke i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS). Cilj ovog programa je ekonosmko i profesionalno osnaživanje žena u srpskom društvu kroz razmenu i iskustava i znanja između stručnih liderki iz različitih profesija i mladđih žena sa sličnim interesovanjima i željom da budu uspešne u svojim oblastima. To će doprineti stvaranju prilika za ove žene da unapred svoj put u karijeri sa namerom da postignu pozitivan pomak i postave zdrave osnove za buduću dugoročnu saradnju.


Više o projektu, možete pogledati na projektnoj stranici Podeli svoje znanje - postani mentorka
 

 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus