KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

Prvi okrugli sto - Ona zna: Digitalni marketing

25.02.2017 14:00

Prvi okrugli sto u okviru programa „Podeli svoj znanje“ na temu "Ona zna: Digitalni marketing" održaće se u subotu 25. februara 2017. godine sa početkom u 14.00 časovau Belgrade Art Hotelu (Knez Mihajlova 27).


Digitalni marketing se prevashodno bavi kreiranjem onlajn strategija kako bi se unapredilo brendiranje i pospešivanje vidljivosti na Internetu. Imajući u vidu vrtoglavi porast korisnika Interneta u svetu (70-80%), ova oblast marketinga je sve traženija. Čak 90% korisnika Interneta starosti do 24 godine posećuje i koristi društvene mreže, dok čak 77% posećuje onlajn prodavnice i kupuje proizvode. Takođe, to što 37% korisnika preko pretraživača dolazi do željenog proizvoda, pre nego posredstvom direktnog marketinga (34%) samo govori u prilog činjenici da je digitalni marketing tek uzeo maha, ali da se u bliskoj budućnosti očekuje da ostvari pun potencijal.


U Srbiji postoji veliki broj agencija za digitalni marketing. Sve veća upotreba ovog sredstva oglašavanja dovela je do izučavanja ove oblasti na fakultetima, pored raznih knjiga i blogova na ovu temu. Digitalno oglašavanje je u Srbiji u zaostatku za ostatkom sveta, posebno u oblasti društvenih mreža, gde zbog visoke cene uvođenja inovacija kasnimo i po 2 godine.


Cilj okruglog stola je da se mentorine i mentorke kroz neformalni razgovor sa panelistkinjama informišu o digitalnom marketingu, upoznaju sa različitim iskustvima, sa posebnim osvrtom na lične izazove i motivaciju za kreativan pristup digitalnom marketingu i korišćenju istog. Ovo je odlična prilika za mlade žene da unaprede postojeća i razviju nova znanja na ovu temu, razgovaraju sa koleginicama o iskustvima i možda se u budućnosti odvaže da se i same više bave digitalnim marketingom i iskoriste njegove prednosti.


Šta je ključ uspeha u oblastima digitalnog marketinga u kojima ste? Koji su trenutni trendovi na koje treba obratiti pažnju? Šta čini sadržaj zanimljivim? Kako biti prepoznatljiv u moru sadržaja na internetu? Digitalni marketing je moćan alat za širenje ideja. Kako koristiti digitalni marketing za promociju i emancipaciju žena i menjanje rodnih stereotipa?

 

Na sve ovo pokušaće da odgovore naše panelistkinje:

 • Aleksandra Petrovski, autorka bloga/alex5rovski.com i koosnivačica wwwrite.rs,
 • Ivana Ćirković, direktorka KickStart.rs i autorka sajta/OrganVlasti.com i
 • Jelena Radovanović, autorka bloga/www.mozeiovako.com i koosnivačica wwwrite.rs. 

 

Razgovor će moderirati Jelena Vasilev, sektor komunikacija, Erste banke Srbije

 


Program „Podeli svoje znanje“ je jedinstven program koji otvara mogućnost za lični i profesionalni razvoj žena. Zasnovan je na konceptu mentorstva, a usmeren je upravo na izgradnju međusobne podrške žena, kroz deljenje znanja, iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora, umrežavanje i osnaživanje žena. Ima za cilj profesionalno i lično osnaživanje žena u našem društvu, kroz razmenu iskustava i znanja. Vođen je idejom da uspešne i stručne žene, liderke iz različitih profesija, podele svoja znanja i iskustva sa mladim ženama sličnih interesovanja kako bi doprinele stvaranju prilika za mlade žene za unapređenje svog puta u karijeri, sa namerom da postignu pozitivan pomak i postave zdrave osnove za buduću dugoročnu saradnju. Model mentorstva je široko promovisan na međunarodnom nivou i veoma uspešno se realizuje u nekoliko zemalja. Uzimajući u obzir naše okruženje i društvene prilike, model je prilagođen ciljnoj grupi u Republici Srbiji (žene na početku karijere).

Projekat "Podeli svoje znanje", Evropski pokret u Srbiji već sedmu godinu za redom sprovodi u saradnji i uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Erste Banke i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Više o projektu, možete pogledati na projektnoj stranici Podeli svoje znanje

 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus