KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

SVE VESTI

DAN EVROPE 2018: PORUKE ZA EVROPU
03.05.2018

Evropski pokret u Srbiji i ove godine obeležava Dan Evrope, 9. maj, nizom manifestacija organizovanih u saradnji sa Međunarodnim evropskim pokretom i Mrežom Evropskog pokreta u Srbiji. Moto ovogodišnjih događaja Poruke za Evropu poziva građane Srbije na razgovor o Evropi i sa Evropom. 

RADIONICA ZA POLAZNICE PROGRAMA PODELI SVOJE ZNANJE O LIČNOM MARKETINGU I FINANSIJAMA
30.04.2018

Pomoć u prepoznavanju prednosti korišćenja društvenih mreža za lični marketing, pružila je Aleksandra Petrovskikreatorka sadržaja, strateg sadržaja i copywriter na drugoj radionici – Ona zna! u okviru projekta „Podeli svoje znanje“. Karolina Herbut, finansijska savetnica i poslovna konsultantkinja, je u drugom delu radionice pružila kako teorijsko znanje iz oblasti upravljanja ličnim finansijama, tako i praktične savete za ličnu štednju i ulaganje. Druga radionica – Ona zna! održana je 28. aprila, u UK Parobrod.

REFORMA JAVNE UPRAVE JEDAN OD NAJVAŽNIJIH STUBOVA PRIDRUŽIVANJA SRBIJE EVROPSKOJ UNIJI
25.04.2018

Evropski pokret u Srbiji (EPuS) i Centar za evropske politike (CEP) predstavili su na završnoj konferenciji projekta „Partnerstvom do dobre Javne uprave“ Sivu knjigu javnih usluga, koja sadrži nalaze istraživanja o procesu kreiranja javnih politika i zadovoljstvu građana javnim uslugama u oblasti zdravstva, izdavanja ličnih dokumenata i upisa dece u predškolske ustanove i osnovne škole. 

EVROPSKI POKRET I FPN: DEBATA O MIGRANTSKOJ KRIZI
16.04.2018

U Berkasovu kod Šida prošle nedelje održana je debata o migrantskoj krizi i položaju i ulozi Srbije i Evropske unije u tom kontekstu. Srbija je u martu dobila novi Zakon o azilu i privremenoj zaštiti, pa je ovo bila prilika da se razgovara o ključnim odredbama i novim rešenjima, kao i o trenutnom stanju kada je reč o prilivu migranata i azilanata u Srbiju.

PRVA KORPORATIVNA KONFERENCIJA EVROPSKOG POKRETA U SRBIJI POVEZALA POSLOVNU I AKADEMSKU ZAJEDNICU, VLADIN I NEVLADIN SEKTOR
13.04.2018

Evropski pokret u Srbiji organizovao je 12. aprila korporativnu konferenciju „Obrazovanje u Srbiji – poslovi za budućnost“, na kojoj su učestvovali direktori vodećih kompanija koje posluju u našoj zemlji, predstavnici vladinog i nevladinog sektora, privrednih komora, diplomatske i akademske zajednice. Glavna tema prve u nizu planiranih korporativnih konferencija, koja je u beogradskom „Aeroklubu“ okupila skoro 200 ljudi, bile su aktuelne promene u obrazovnom sektoru u Srbiji, uz poseban osvrt na usklađivanje srednjoškolskog i visokoškolskog sistema sa potrebama tržišta rada i kompanija koje posluju na teritoriji Srbije.

VREME JE ZA VIŠE ŽENA U IKT SEKTORU!
03.04.2018

Fleksibilno radno vreme, potencijalno visoka zarada i prijatno radno okruženje samo su neke od prednosti zaposlenja u sektoru informacionih i komunikacionih tehnologija (IKT). Ipak, u ovom trenutku, oko osam od deset zaposlenih u IKT sektoru čine muškarci. Stoga, u sklopu obeležavanja Međunarodnog dana žena, Evropski institut za rodnu ravnopravnost (EIGE) se usredsredio na razmatranje uzroka koji su doveli do rodnog disbalansa u strukturi zaposlenih u tom sektoru ali i na razmatranje mogućih načina da se postojeće, krajnje neuravnoteženo stanje prevaziđe.

NACIONALNI KONVENT O EU ORGANIZOVAO SKUP U OKIRU UNUTRAŠNJEG DIJALOGA
02.04.2018

Nacionalni konvent o Evropskoj uniji organizovao je skup u okviru Unutrašnjeg dijaloga o Kosovu pod nazivom “Rešenje kosovskog pitanja – šansa ili pretnja evropskoj perspektivi Srbije” u Palati Srbije. Skupu je prisustvovao predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, i ministarka za evropske integracije, Jadranka Joksimović, predstavnici Vladinih kancelarija i radnih tela koja se bave Kosovom, kao i oko četrdeset organizacija civilnog društva, članica Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji.

STAVOVI RADNE GRUPE NKEU ZA POGLAVLJE 35 O PRINCIPIMA ZA REŠAVANJE KOSOVSKOG PITANJA
30.03.2018

Stavovi Radne grupe Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji za Poglavlje 35 o principima za rešavanje kosovskog pitanja koji će biti predstavljeni na skupu koji se organizuje u okviru Unutrašnjeg dijaloga o Kosovu 31. marta 2018. godine: Stavovi Radne grupe za Poglavlje 35 o principima za rešavanje kosovskog pitanja.

PREDSTAVLJENA NOVA KNJIGA DUŠKA LOPANDIĆA EVROPSKA INTEGRACIJA IZMEĐU NACIJE I GLOBALIZACIJE
30.03.2018

Nova knjiga Duška Lopandića „Evropska integracija između nacije i globalizacije“ predstavljena je 29. marta u atrijumu Narodne biblioteke Srbije u Beogradu. Zamenik predsednika Evropskog pokreta u Srbiji (EPuS), profesionalni diplomata i bivši šef misije Srbije pri EU, u knjizi između ostalog piše i o izazovima sa kojima se Evropska unija suočava u vremenu kriza, Bregzitu, proširenju EU i zakasneloj integraciji Zapadnog Balkana i Srbije.

BORBA PROTIV RODNIH STEREOTIPA U MEDIJIMA
27.03.2018

Evropska komesarka za digitalnu politiku Marija Gabrijel objavila je prve nedelje marta da će se, povodom rodnih stereotipa prisutnih na televiziji i na filmu u zemljama članicama Evropske unije (EU), u narednom periodu sastati sa predstavnicima nacionalnih regulatornih tela nadležnih za audio-vizuelne sadržaje. 

 123456 Idi na stranu:
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus