KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

70 STUDENATA KRENULO NA PUT PO EVROPI

23.07.2013

Najboljih 70 studenata, izabranih na konkursu "Putujemo u Evropu" Evropskog pokreta u Srbiji, krenulo je sinoć 22. jula 2013. godine iz Beograda na tronedeljno putovanje po zemljama EU.

Studente su na ispraćajnom koktelu održanom u Aeroklubu ispratili: Suzana Grubješić, potpredsednica Vlade Republike Srbije za evropske integracije; Tanja Miščević, potpredsednica Evropskog pokreta u Srbiji; NJ. E. Johannes Eigner, ambasador Republike Austrije; Gordana Delić, direktorka Balkanskog fonda za demokratiju i Tatjana Zokić, rukovodilac odeljenja upravljanja prodajom, Hypo Alpe Adria Bank.

Okupljenim studentima u Aeroklubu u Beogradu potpredsednica Vlade Srbije Suzana Grubješić poželela je uspešan i srećan put i poručila im "Otvorite oči, upoznajte evropske gradove, ljude koje žive u njima i vratite se sa osećanjem da Srbije pripada Evropi".

Ambasador Austrije Johannes Eigner je ocenio da je projekat "Putujemo u Evropu" postao tradicija i dodao da je Srbija, uz sve poteškoće, na dobrom putu da postane članica EU.
 

Dok je potpredsednica Evropskog pokreta u Srbiji Tanja Miščević podsetila je da je projekat koji se ove godine sprovodi deveti put, omogućio da ukupno 1.240 studenata poseti zemlje EU.

Tom prilikom, donatorima i medijskim pokroviteljima uručene su zahvalnice za podršku i doprinos projektu „Putujemo u Evropu“.
 

Studenti su krenuli na put posle koktela, vozom iz Beograda. Prva stanica na ovom putovanju je Berlin gde je za svih 70 studenata dobitnika stipendije organizovan trodnevni boravak u glavnom gradu Nemačke, koji osim smeštaja, obuhvata i organizovan obilazak grada, svečani prijem i priliku za druženje sa kolegama iz Makedonije, Albanije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine budući da se projekat Putujemo u Evropu sprovodi i u zemljama regiona. 


Studenti će iz glavnog grada Nemačke po sopstvenom izboru nastaviti putovanje po evropskim zemljama. Njima su obezbeđene inter-rejl karte za voz, džeparac, omladinske kartice EURO 26 i putno osiguranje.

Evropski pokret u Srbiji sprovodi projekat uz podršku ambasade Republike Austrije.

Donatori projekta su: Robert Boš fondacija, Balkanski fond za demokratiju, Hypo Alpe Adria Bank, Maxima Consulting, Wiener Städtische osiguranje, Telekom Srbija, Raiffeisen Bank, Porsche SCG, Železnice Srbije, Tehnikom informatika, Moore Stephens revizija i računovodstvo i EURO26.

Medijski pokrovitelji projekta su: Beta, B92, Politika, Prva TV, 24 sata i Najstudent.com.

Prijatelji projekta su: Studentski kulturni centar, Beograd i EU info centar


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus