KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

BUDI SVOJA I U STVARNOM I U DIGITALNOM SVETU

27.02.2017

Ona zna digitalni marketing, poručile su učesnice prvog okruglog stola za novu generaciju mentorskih parova u okviru projekta Podeli znanje. Snaga digitalnih medija leži u mogućnosti brze i lake mobilizacije online zajednice za dobre ideje i pozitivne akcije. U tom smislu, digitalni marketing može pokrenuti pozitivne promene rodnih stereotipa i iskrivljene predstave žena.

Moderatorka diskusije održane u subotu, 25. februara, bila je Jelena Vasilev iz sektora komunikacija Erste banke koja je na početku objasnila pojam digitalnog marketinga i predstavila učesnice. O tehnikama i alatkama koji pomažu u kreiranju online sadržaja govorile su Aleksandra Petrovski, autorka bloga/alex5rovski i koosnivačica wwwrite.rs, Ivana Ćirković, direktorka KlikStart.rs i autorka sajta/OrganVlasti.com i Jelena Radosavljević, autorka bloga/www. Mozeiovako.com i koosnivačica wwwrite.rs.


Aleksandra je slikoviotim primerom objasnila kakav sadžaj je najbolji za predstavljanje: “sve ono što ne želite da uradite na sred Knez Mihailove ili na Dnevniku 2, ne treba da prikažete na svojoj veb stranici ili društvenim mrežama”. Ivana je ukazala na alate koje svi možemo lako i jednostavno koristiti i na taj način iskoristiti sve blagodeti koje nam pruža Internet, kako bismo prikazali sebe ili svoj proizvod na najbolji način. Iako nam ovi alati mogu mnogo pomoći, najbitnije u kreiranju sadržaja na mreži je autentičnost, koja se najjednostavnije može opisati krilaticom “Budite svoji, svi ostali su već zauzeti”. Jelena se zatim nadovezala i istakla da je pored autentičnosti, izuzetno važna i empatija i svest šta je to što je publici ili korisnicima potrebno. "Najvažnija pitanja koje sebi treba postaviti su kako ja mogu pomoći drugima?, i kako im mogu rešiti problem?", podsetila je Jelena.


Govornice su potom odgovarale na pitanje mentorki i mentorina i kohrabrile ih da se okušaju u kreiranju svojih autentičnih poruka i on line zajednica, jer je on line glas, onaj koji se sve više, bolje i dalje čuje. Na kraju su sve panelistkinje ukazale na značaj mentorskog rada, jer je to odličan način da se naročito žene na početku karijere osnaže, prošire svoja znanja i steknu nove veštine, koje će im služiti u daljem profesionalnom razvoju.


Projekat “Podeli svoje znanje”, već sedmu godinu za redom partnerski sprovode Evropski pokret u Srbiji, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Erste Banke i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus