KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

ČESTITKA EPUS TANJI MIŠČEVIĆ

02.09.2013

Predsednik EPuS, dr Vlastimir Matejić, uputio je čestitku dr Tanji Miščević, potpredsednici EPuS, povodom imenovanja za šefa pregovaračkog tima Srbije sa Evropskom unijom. 

 

Čestitku prenosimo u celosti: 


Poštovana potpredsednice Miščević,

U ime Vaše i naše kuće, Evropskog pokreta u Srbiji, iskreno i s ponosom Vam čestitamo na imenovanju za šefa pregovaračkog tima Srbije sa EU. Veoma nas je obradovala vest i izuzetno smo ponosni što ćete baš Vi voditi taj važan, odgovoran i kompleksan proces.

Imajući u vidu Vaše dosadašnje zalaganje za promociju evropskih ideja i vrednosti, vaše obrazovanje i bogato profesionalno iskustvo, poznavanje institucija EU, kao i administracije Republike Srbije, sigurni smo da će Vaše imenovanje doprineti kvalitetu i uspehu pregovaračkog procesu i daljem unapređenju procesa evropskih integracija naše zemlje odnosno članstvu Srbije u EU.

Zadatak pred svima nama je veliki i sigurni smo da ćete, u cilju brže i delotvornije integracije Srbije u Evropsku uniju, uspešno konsultovati i uključiti sve raspoložive resurse, uključujući i one civilnog društva u Srbiji posebno imajući u vidu Vaše kontinuirano razumevanje uloge i doprinosa civilnog društva reformama u Srbiji, o čemu svedoči i činjenica da je u vreme vašeg mandata na čelu Kancelarije za evropske integracije potpisan prvi Memorandum o razumevanju i saradnji između Kancelarije i civilnog društva.

Želimo Vam da, na poslovima koje ste upravo preuzeli, budete izuzetno uspešni.

S poštovanjem,

Vlastimir Matejić
Predsednik

------------------------------------------------------------------------------------------

 

BIOGRAFIJA DR TANJE MIŠČEVIĆ

 

Dr Tanja Miščević je potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji od 2009. godine.  


Dr Miščević je 2003. i 2004. godine bila koordinator obuke administracije SCG o pitanjima EU. Od 2005. do 2008. godine bila je direktorka Kancelarije za evropske integracije. Bila je i članica pregovaračkog tima Vlade Srbije za pregovore o zaključenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i vodila pregovarački tim Vlade za zaključenje Sporazuma o viznim olakšicama i Sporazuma o readmisiji između Srbije i EU.

Na Fakultetu političkih nauka je od 1995. godine, sada je u zvanju vanrednog profesora. Predavala je kao gostujući profesor na nekoliko univerziteta. Bila je voditelj modula Međunarodne organizacije na Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Crne Gore. Od 2001. godine rukovodila je Odeljenjem za evropske studije G17 Instituta u Beogradu.

Rođena je 6. avgusta 1966. u Beogradu. Diplomirala je na smeru za međunarodne odnose Fakulteta političkih nauka u Beogradu, magistrirala na smeru za međunarodno pravo i organizacije 1997, a doktorirala 2002. godine. Ima nekoliko specijalizacija, između ostalog na Univerzitetu u Bonu i na Evropskom koledžu u Brižu.

Autor je više članaka iz oblasti teorije i prakse funkcionisanja međunarodnih vladinih organizacija, institucionalne strukture EU, urednik zbornika tekstova o osnovama delovanja EU.

 

Dobitnik je priznanja „Doprinos godine Evropi“ koje dodeljuju Međunarodni evropski pokret i Evropski pokret u Srbiji, 2006. godine. 

 

 


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus