KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

IZ UGLA NAŠE POLAZNICE BILJANE

21.11.2017

Život ne dođe sa uputstvom za upotrebu i načelno ste prepušteni sami sebi i svojim lošim ili dobrim procenama. Na sreću, za karijeru kroz program mentorstva možete dobiti GPS i sve greške koje je Vaša mentorka pravila može preduprediti tako što će Vam reći da nešto radite ili ne radite. Takođe može da Vas odvede u pravom smeru i pomogne Vam da pronađete sebe u karijeri i profesionalno.

 

Mentorka vam nije roditelj i samim tim nije dužna da vam ulepšava istinu i gleda kroz prizmu ljubavi i naklonosti. Mentorka je tu da Vam kaže šta valja i šta ne valja ponekad, da da polet i podršku i da pruži ruku kad ne uspete i ubedi Vas da nastavite i da se iz neuspeha najviše uči. Za mene je mentorstvo bilo zaista “life changing experience” jer u trenu prijavite nisam imala jasnu viziju čime želim da se bavim, strahovala sam od promašaja, bila sam na par ispita do diplome i u nekom vakuumu profesionalno, bez jasno definisanog cilja. Pravom sam oduvek htela da se bavim ali nisam bila sigurna da ću biti adekvatna osoba za advokaturu. Mentorka, koja je uspešan advokat, mi je razrešila te nedoumice i dala mi pravac i smer u kom treba da se krećem i pomogla mi da shvatim da je to advokatura.

 

U ovih 11 meseci programa, uspela sam da diplomiram, dobijem razmenu u Austriji, krenem na nemački jezik i dobijem ponudu za posao i sve to zahvaljujući programu mentorstva koji me je usmerio dok sam sva bila prezapetljana i nedefinisana. Jednom kad se pravac u karijeri otpetljao, i sve ostalo se otpetljalo. Divni ljudi i novi prijatelji koje steknete kroz mentorstvo su samo dodatak na ovu neprocenjivu pomoć koju dobijete kroz program.Ako se osećate onako kako sam se ja osećala 2016. u oktobru (a to je malo u magli), PRIJAVITE SE ZA PROGRAM MENTORSTVA!


Biljana Ivošev, rođena je 1992. godine i bila je deo srednjoškolske razmene, pо pоvrаtku upisuје Prаvni fаkultеt u Nоvоm Sаdu, pоstајеm аlumni prоgrаmа rаzmеnе i krоz tu аlumni zајеdnicu rаdi mnоgе divnе stvаri kаkо bi se оdužile zајеdnicаmа u kојimа smо оdrаsli i јаčаmо tај vоlоntеrski duh kојi је u Srbiјi mеđu mlаdimа pоpriličnо slаbо biо rаzviјеn. Stаžirаla je 8 mеsеci u ЕU Fоndu u Nоvоm Sadu. Završila je Pravni fаkultеt i nаdа sе dа će krеnuti dа uči ruski i nеmаčki, vоli dа kuvа, vеžbа јоgu i prоvоdim slоbоdnо vrеmе u društvu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Komentari

Uključi se napiši komentar:
Miljana Radonjić  -  
22.11.2017 18:11
Odličan program i samo nastavite sjajan posao. Verujem da ste ponosni na rezulatate koje ste postigli sa ovim devojkama.

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus