KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

IZ UGLA NAŠE POLAZNICE BILJANE R.

25.11.2017

Program “Podeli svoje znanje” je osmišljen kako bi na pravi put izveo sve devojke slične meni. Kada kažem slične meni, mislim na one devojke koje smatraju da je pored formalnog obrazovanja, veoma bitno i ono neformalno. Zato kroz ovaj program paralelno se radi na daljem osnaživanju kroz mentorski rad, jedan na jedan sa mentorkom, ali i kroz niz radionica, okruglih stolova i razgovora na različite teme koje su vezane za žene.


Program pruža mogućnost devojkama da definišu ili redefinišu svoje ciljeve kako u profesionalnom, tako i u ličnom polju, da odrede pravac kojim žele da krenu, da steknu uvid u svoje veštine, ali i da rade na svojim slabostima. Zato širok spektar radionica kojima mentorine mogu prisustvovati svakako je od velike koristi za lični razvoj i rast.


Mentorski rad sa dodeljenom mentorkom je značajan, ali ne manje važan od zajedničkog rada sa ostalim mentorinama i mentorkama na sticanju dodatnih znanja i veština. Svaka od mentorina kreira zajedno sa mentorkom svoju dinamiku rada, osmišljava plan rada, ali i razmišlja o svojim ciljevima. Mentorka vodi mentorinu i pomaže joj u daljem usavršavanju, i tako je krenula i moja priča. Svakako da je takva podrška veoma bitna mladim devojkama koje se u toku svog profesionalnog sazrevanja često nađu u situaciji da postave sebi to čuveno pitanje “Šta dalje?” A svakako je mnogo lakše kad znaš da možeš da se obratiš nekome ko je taj put već prošao.


Pored mentorki, svaka mentorina ima i bonus mentorke, a to su organizatorke programa koje su uvek spremne da podele, da savetuju, da pruže podršku, da ohrabre i usmere.


Sam program, kao i mentorka Biljana Dakić Đorđević su mi pomogli da shvatim šta je ono što zapravo želim da radim u budućnosti.


Mogu slobodno da kažem da je program mnogo uticao na mene. Postala sam svesnija i osnaženija. Pokupila sam dosta znanja sa okruglih stolova i radionica, posebno na temu rodne ravnopravnosti, ali sam i upoznala samostalne i osnažene žene koje su nesebično delile svoje znanje sa svima nama.


Zbog svega sto sam navela, program “Podeli svoje znanje” bih preporučila svim devojkama koje se pronalaze u mojoj priči i radujem se novim mentorinama. Zato što ćemo se zajedno boriti za jednakije i ravnopravnije društvo. 


Biljana Raćipović studentkinja je Visoke škole za obrazovanje vaspitača "Mihailo Palov" u Vršcu. Članica je nevladine organizacije Rromane chavra-rromane futuro. 


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus