KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

IZ UGLA NAŠE POLAZNICE BOJANE

24.10.2016

Sa konceptom programa „Podeli svoje znanje postani mentorka“ koji organizuje Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Erste bankom, Ambasadom SAD-a i OEBS-om sam imala prilike da se upoznam još u junu 2015. godine na Nananinom salašu u Bezdanu kada se i održao okrugli sto na temu „Žene na selu-potencijal za razvoj“. Tada sam čula veoma inspirativne priče žena koje su uprkos svemu odlučile da se vrate na selo, ali i motivisati druge ambiciozne i vredne žene da pođu sličnim stopama. U neformalnom razgovoru sa prošlogodišnjim učesnicama nisam mogla a da ne primetim njihovo oduševljenje i zahvalnost što imaju jedinstvenu priliku da dele postojeća i stiču nova znanja i poznanstva koja su kasnije iznedrila veoma korisne projekte, između ostalog i inicijativu da se u okviru programa mentorstva osnuje i Alumni klub.


Program mentorstva kao vid neformalnog obrazovanja je izuzetno važan, a u mom slučaju se sve dešavalo baš u pravo vreme, onda kada sam osetila potrebu da konstantnim usavršavanjem i radom na sebi uz pomoć mentorke i novih saznanja i širenjem profesionalne mreže razvijem određenu strategiju za postizanje svojih profesionalnih ciljeva. Smatram da je ključno upoznavati ljude koji ne dolaze iz krugova Vašeg profesionalnog delovanja, a to je ono što Vam program „Podeli svoje znanje postani mentorka“ omogućava. Izuzetna je prilika da se u isto vreme i na istom mestu nađu veoma uspešne devojke različitih profesija, interesovanja, ciljeva, koje su izabrane da budu ovogodišnjeg programa zahvaljujući ogromnoj želji da napreduju, budu najbolja verzija sebe u svakom segmentu svog života i da svoja znanja nesebično podele sa drugima.


Naša okupljanja svake poslednje subote u mesecu, na kojima sam neizmerno zahvalna, su me ispunjavala neverovatnom količinom pozitivne energije, i davala mi krila za nove profesionalne poduhvate. Radionice i okrugli stolovi, kojima su se organizatorke potrudile da pokriju širok spektar tema koje su interesovale svaku od nas, veoma su značajne za mlade žene na početku karijere i stvari koje možete naučiti na radionicama o važnosti upostavljanja ravnoteže između privatnog i poslovnog, ili o ženskom preduzetništvu, o komunikaciji i informacijama koje svakodnevno plasiramo na različitim društvenim mrežama.


Ovaj program me je ohrabrio da zajedno sa svojom mentorkom sprovedem ideju koju sam imala već duže vreme, a tiče se radionice "Apliciranje za programe studentske razmene na nemačkom jeziku". Studenti Univerziteta u Kragujevcu su imali mogućnost da kroz radionicu koja je održana na nemačkom jeziku dođu do korisnih informacija koje će im pomoći najpre u početnoj fazi prijavljivanja, kako bi se uz kvalitetno motivaciono pismo i CV izdvojili od ostalih kandidata i bili izabrani u prvom krugu selekcije.Cij radionice je bio da učesnici usavrše veštinu pisanja motivacionog pisma na nemačkom jeziku, da se informišu o širokoj ponudi programa studentske razmene i praksi i saznaju više o mogućnostima usavršavanja u Nemačkoj.


Imala sam priliku da prvi put posetim divan Bački Petrovac, gde je održan okrugli sto na temu „Žensko preduzetništvo“ i da u okviru drugih radionica i okruglih stolova čujem veoma inspirativne priče uspešnih žena i majki, kojima je „nedostatak vremena“ samo izgovor, i koje su pored svih prepreka koje su dolazile sa raznih strana ipak uspele da se izbore za svoju poziciju u društvu, kako na privatnom tako i na poslovnom planu. Susreti subotom su za mene najznačajniji deo programa, jer imate priliku da u razgovoru sa divnim mladim ženama razmenjujete ideje i iskustva, saznate i za nove programe usavršavanja, dobijete preporuku za čitanje i puno toga zanimljivog i korisnog.


Veoma sam srećna i zahvalna, jer sam uvidela da je moje učešće u programu uticalo na to da promenim određene navike i mnogo brže i sigurnije prevazilazim prepreke na putu ostvarivanja ciljeva. Sigurna sam da je ovo početak jednog divnog druženja i već se radujem novim okupljanjima i radionicama i jako bih volela da aktivno učestvujem u pripremi događaja koje Alumni kluba.


Bojana Veselinović, master filološkinja germanistkinja, licencirana ispitivačica na ispitima za Austrijsku jezičku diplomu (ÖSD), prevodilica i predavačica na kursevima nemačkog jezika za odrasle. Uživa u tome da svim zainteresovanima pomogne da što pre postignu željene rezultate pripremajući se za polaganje jezičkih ispita, ali i da im kreirajući orijentacione kurseve na nemačkom jeziku pomogne da se na što bolji način integrišu u kulturu i svakodnevicu zemalja nemačkog govornog područja. Kao alumnistkinja renomirane nemačke organizacije za akademsku razmenu (DAAD) jedan semestar svojih osnovnih studija je pohađala na Univerzitetu u Rostoku, u Nemačkoj i imala priliku da kao stipendistkinja nemačkog parlamenta Bundestaga obavi praksu u birou poslanika D. Monštata. Voli jezike, putovanja, upoznavanje drugih kultura i voli da uči nove stvari, te smatra da je konstantno usavršavanje i rad na sebi izuzetno važan, jer otvara nove horizonte, jer time upoznajete izvanredne ljude od kojih možete puno da naučite. Veoma je zanimaju odnosi s javnošću i ljudski resursi.

 

 

 

 

 


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus