KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

IZ UGLA NAŠE POLAZNICE JELENE

18.11.2016

Plašim se visine. To nije kao “Jao, ha ha ha, držite me za ruku i dajte mi pažnju” strah. To je ozbiljan problem zbog kojeg nikad nisam sela na rolerkoster ili ušla u zastakljeni lift koji ide na više od 6 spratova. To je razlog zbog kojeg ne volim da se primaknem terasi sasvim blizu ili da gledam kroz prozor solitera. I više od svega, da skačem sa stena u vodu. Treba mi barem pola sata premišljanja po metru visine.


Na plaži u Dobrim Vodama bio je naravno mol, sa kojeg su svi, naravno skakali. Moj plan je bio da na istom samo pasivno navijam skakačima, jer nije postojalo šansi da sa te visine pokušam da skočim. A deca ko deca, em ne znaju za strah em vole da se igraju, kao na traci su se menjali i trkali,skakali i prskali. Onda mi je prišla jedina devojcica na molu ( JEDINA ) i pitala me: “ Je l' samo dečaci skaču sa mola?“. Odgovor je bio da. Evidentno da samo pripadnici muškog pola skacu sa mola (rima ničim izazvana ) i to u raznim fazama života: od mališana sa sve mišićima za plivanje do ajmo reći starije gospode. Pogledala sam u klinku, pa u mol pa u sebi pomislila: “ JAO MAJKO MAJKO ŠTA ME SNAĐE”, udahnula vazduh i rekla joj:” Ma taman posla. Gledaj sad kako cu ja da skocim na glavu. Posle odmah skaci ti!”.


Kako sam ja odglumila hrabrost i rekla svim prisutnim ljudima na molu da se pomere, jer ja sad skačem, a onda bez trunke razmisljanja skočila u more – ne znam. Tako sam teatralno izvela ulogu hrabre sebe da sam očekivala svakog trenutka da mi svi prisutni aplaudiraju ili makar nominuju za zlatnu palmu ili medveda. Znam samo da mi je bilo bitno da ja u velikom stilu skočim s mola jer devojčica nece ni videti kako cu se prosuti ko tikva kada budem doticala vodu.


Zato skačite. Bez straha i bez oklevanja. Budite hrabre. Budite one osobe koje svojim primerom daju podsticaj drugima. Budite jedine devojke na molu koje skaču i jedina devojka u upravnom odboru vaše firme. Budite inspiracija. Budite mentorke.


Mentorstvo je nešto najbolje što će vam se desiti. Bez obzira sa koje ste strane. Mentorstvo, kao i većina stvari u životu dolazi u raznim pojavnim oblicima. Mentorstvo se nekad i sakrije, zato dobro obratite pažnju da vam ne promakne. A ako vam se ne da, onda ga ukradite. I danas znam da mogu da pozovem svoju mentorku i da je pitam za savet. Baš kao sto sam radila tokom celog programa.

 

Uvek ću želeti da čujem njeno mišljenje. Ne zbog njenog iskustva u radu (o kojem ne treba ni pričati koliko je uspešna), nego zbog njene mudrosti. Zbog toga što jedno njeno pitanje mene natera da se dobro zamislim. A kad uspem da sebi (ne njoj, nego sebi) odgovorim, shvatim da sam upravo porasla i proširila svoj um.

 

Meni se Dragana zaista našla kao velika podrška i oslonac i danas sam bolja osoba zbog našeg odnosa. To je nešto sto ljudima menja život. To je tvoja starija vodnica u vihoru rata s kojom si preživela iskrcavanje na Normandiju (ili izaberite manje dramaticnu alegoriju, ali ja sam osoba intenzivnih emocija, pa biram ovu) i doživotno ce imati posebno mesto u tvom zivotu.


Danas ja jedva čekam da budem nečija mentorka kako bih makar deo vratila od onoga sto mi je dato. 

 


Jelena Veinović Stevanović je strastveno zaljubljena u marketing, slobodu i velike ciljeve. Uživa da povezuje ljude i razgovara o idejama. Obožava da čita knjige, pozorište i putovanja. Danju se bavi korporativnim komunikacijama a noću digitalom. Ponosna vlasnica diplome Fona, razmaženog ali šarmantnog papagaja i jedinog plavog splava na Savi. Veruje da je život bez stvaranja dosadan i da se bogatstvo meri prijateljima. Doktorantkinja na drugoj godini s željom da otključa najveću tajnu univerzuma – ljudski um. Aktivistkinja već jednu celu deceniju. Ne veruje u formalne biografije (ali ako nekom zatreba evo linka), već samo u osećaj koji ostaje kad se s nekim upoznate. Uvek tu za sve članice programa mentorstva.


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus