KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

IZ UGLA NAŠE POLAZNICE JOVANE

07.11.2016

Neko sam ko je oduvek voleo da bude deo neke grupe i deo nekog “programa”… Pa sam tako od malih nogu trenirala plivanje, i iako je pretežno individualni sport u pitanju, svakako sam bila deo sjajnog tima, tokom osnovne škole pored plivanja, bila sam i članica izviđača, sa njima proputovala, naučila toliko stvari, pa članica matematičke sekcije i tako dalje… Tokom srednje škole bila sam deo organizacije za zaštitu dečijih prava, sa njima takođe putovala i naučila toliko stvari… Kasnije kada je na red došao fakultet, učlanila sam se u najveću studentsku organizaciju AIESEC i od tada se sve nekako menja. Sva moja dotadašnja angažovanja i akcije, energija sa kojom sam ulazila u sve, doživela je neki, sigurno mogu reći, vrhunac… Bila sam mnogo aktivna, imala priliku da vodim tim, da učim o projektima, da prođem obuke i treninge iz više oblasti, da putujem i da sarađujem i družim se sa mnogo, mnogo ljudi različitih profila. Možda i najvrednije iskustvo od svega jeste rad sa ljudima… Sva ova iskustva bila su mi mnogo korisna, jer sam imala priliku da, pre svega, mnogo radim na sebi, da spoznajem granice svojih mogućnosti, i da ih, što je još bitnije, i pomeram, da izlazim iz svoje zone komfora i da se gradim kao osoba.


Nakon aktivne AIESEC karijere i timskog rada u još par organizacija gde sam takođe radila na određenim temama i projektima, rešila sam da krenem u pravcu građenja karijere i da krenem da se usavršavam u oblastima koje su se negde tokom godina izdvojile kao meni najbliskije i najzanimljivije. I iskreno, krenulo je i odvijalo se i bolje nego što sam očekivala. Naravno, bilo je uspona i padova, ali pre svega lekcija koje su me samo jačale, činile boljom i mnogo uticale da postanem ono što sam danas… Međutim, nije me dugo držalo to da imam „samo posao“, negde me je mamila ona moja svrha koju sam negde odavno prepoznala u sebi, a to je to da budem deo neke grupe, programa, da sa nekim delim svoja znanja, da učim nove stvari od drugih.


Posle angažovanja na par strana, na red je, sticajem okolnosti, došao i Program „Podeli svoje znanje, postani mentorka“ i to se sve tako samo desilo. Iskreno, nije da sam tačno znala šta da očekujem. Međutim, nakon prvog sastanka i upoznavanja sa drugim učesnicama, bilo mi je jasno da sam došla na pravo mesto i da će to biti jedno lepo druženje. Upozoravali su nas da će vreme brzo da proleti i stvarno je tako bilo, 7-8 meseci je protrčalo pored nas. Ono što je važno jeste da je to bilo sjajnih nekoliko meseci. Nova poznanstva, dosta druženja i učenja, sve ono što mene negde oduvek ispunjava, dao mi je i ovaj Program i na tome sam mu zahvalna. Zahvalna sam i svim učesnicama, od organizatora, mentorki, mentorina, na odličnoj energiji i predanosti, na super saradnji i na otvorenosti.


A ono što je možda i najviše sjajno u celoj ovoj priči jeste što smo svi negde svesni da budućnost jeste u našim rukama, ali kad je svako od nas kreira onako kako je zamislio, a sigurna sam da hoće, sve oko nas će postati i postajati mnogo bolje… jer menjajući i unapređujući sebe, kao velika mreža jakih individualki, postajemo pravi agenti pozitivnih promena.


Generacijo 2015/2016. hvala još jednom i sve najbolje na svakom putu kojim rešite da krenete. 


Jovana Eraković je rođena 1988. godine u Vrbasu gde je završila osnovnu i srednju školu, a diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu i 2013. godine stekla zvanje Mastera ekonomskih nauka. Tokom studija je bila aktivna članica studentske organizacije AIESEC, a i kasnije je, i kroz druge omladinske organizacije, učestvovala u organizaciji više projekata, događaja i konferencija. Poslovnu karijeru je započela 2011. godine, stekla određeno iskustvo iz oblasti marketinga i ljudskih resursa, a od 2013. godine fokus joj je isključivo na razvoju ljudskih resursa, selekciji i regrutaciji kadrova. Nakon dve godine u headhunting agenciji Human Capital Solutions Executive Search u Novom Sadu, odlučuje da profesionalnu karijeru nastavi u Beogradu i da se preusmeri na rad u IT industriji. U julu 2015. godine počinje da radi u nemačkoj kompaniji Clariness na poziciji HR Specialist. Primarni posao joj je zapošljavanje novih kadrova, a bavi se i razvojem ljudi, kao i unapređenjem procesa poslovanja na nivou firme. Pored profesionalne karijere, veliku ljubav gaji i prema koučingu kao oblasti i veštini, završila je dva profesionalna kursa i generalno planira da se i dalje usavršava i unapređuje na ovom polju. Voli da pravi kolače, da putuje na egzotične destinacije i da se bavi društvenim aktivizmom.  


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus