KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

IZ UGLA NAŠE POLAZNICE KAROLINE

22.11.2017

Kad zastanem i pogledam unazad na proteklih godinu dana, vidim jednu veliku i tešku rutu iza sebe. Ispričaću vam moj put popločan žutim kockicama.


Pre tačno godinu dana bila sam puna entuzijazma i želela sam da osvojim ceo svet sa svojim hiper-super-fantastičnim poslovnim idejama. Bila sam uverena da to mogu da ostvarim. Samo nisam znala kako da se snađem sama u svetu poslovanja. Sve mi se učinilo kao da je na vanzemaljskom jeziku, sve dok nisam uvidela znak: “Podeli svoje znanje!”


Program je u pravom momentu prekrstio moj put. Susreti svakog meseca su mi obezbedili kontinuirano ohrabrenje drugih žena u čijim pričama sam mogla da se prepoznam i dobijem od njih dalju inspiraciju. Dok sam slušala njihove pustolovine, moje srce bi počelo brže da kuca, bila bih ispunjena ponosom što sam i ja žena i verovala sam “mogu i ja to!”.


Moja mentorka mi je bila saputnica između svakog susreta Programa i posvećeno me je čekala na svakoj stanici. Bila je pored mene u početku kada sam još bila u oblacima, i doviknula mi je kako da se spustim polako na zemlju. Bila je pored mene i pomogla mi je da se dignem sa zemlje kada sam se udarila jer sam naišla na trenutno nepremostive okolnosti u državnim uređenjima o poslovanju u preduzetništvu. Bila mi je moralna podrška kada sam shvatila da je put još jako dugačak i da moram da savladam još niz prepreka ali da idem korak po korak. Bila mi je životni učitelj ne samo u poslovanju već me učila ljudskim vrednostima poštenja u kojima me je učvršćivala u toku rasta i razvoja na ovom putu koju sam odabrala za sebe.


Ako me pitate, da li sam videla sebe na istom ovom mestu za godinu dana, rekla bih ne, nisam. Nemam uspešno poslovno preduzeće kako sam zamišljala i ne zarađujem novac za bezbrižan san, tek za mršavi džeparac. Ali... ja sam dobila mnogo više, jer imam ispunjen život.


Karolina Vereš je završila studije psihologije u Novom Sadu, a mesec dana nakon diplomiranja je stupila u radni odnos i od tada je promenila nekoliko radnih mesta, uvek tragajući za novim i izazovnijim poslovima gde može da razvije neke nove veštine i da doprinese svojim znanjem i iskustvom radnoj sredini. Sa 24 godine počela je da radi u Okružnom zatvoru u Subotici. Posle dve godine je prešla u prosvetu gde i dan danas radi. Već skoro 4 godine je na istom radnom mestu, stručnog saradnika u Muzičkoj školi u Subotici. Upisala je 2010. godine edukaciju iz psihodramske psihoterapije. 2015. godine je postala sertifikovana psihoterapeutkinja. Radi sa grupama, vodim psihoterapijske grupe. Ide na jogu, već dve godine, bavi se i reikijem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus