KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

IZ UGLA NAŠE POLAZNICE MARIJE

27.10.2016

Znanje je uvek predstavljalo moć i ljudi nisu skloni deljenju znanja i informacija. Na prvom sastanku „Podeli svoje znanje postani mentorka“, od svoje mentorke Svetlane Stefanović, više puta sam čula rečenicu da je „deljenje znanja osnova svega“ i da se samo zajedničkom podrškom i uz deljenje znanja možemo dodatno edukovati i lično razvijati. Vremenom sam se sve više uveravala u istinitost ove rečenice i primenjivala je u brojnim situacijama.


Tokom šestomesečnih radionica i okruglih sastanaka koje smo imali za vreme trajanja programa, oduševila me je koncepcija i osmišljenost programa „Podeli svoje znanje postani mentorka.“ Žene različitih profila na jednom mestu, koje žele konstantno da uče, usavršavaju se, i bodre sebe da istraju u surovoj borbi koju je nametnuo svetski poredak.


Uspešne žene, na čelu sa mentorkama su se na svakoj sesiji trudile da pomognu mentorinama i podele svoje znanje, koje su mukotrpno sticale godinama i uspevale da postanu rukovodeće u svojim kompanijama. Sve me je to, kako tada, tako i sada bodrilo da ne odustajem i uz put rešavam prepreke na koje sam povremeno nailazila, tokom poslovnih poduhvata. Ogromnu zahvalnost dugujem i organizatorki ovog programa, inače mojoj mentorki Svetlani, koja je umela da me posavetuje i pruži mi volje i snage da nastavim dalje i istrajem do kraja.


Ono što posebno boji i ulepšava program, jesu divna druženja, koja se svake godine rađaju i nastavljaju u narednim godinama. Žena se danas nalazi u veoma teškoj društvenoj poziciji, i uz pomoć ovakvih programa jača se njena svest i pozicija u društvu. Moja želja je da ovakvih programa bude mnogo više i da se širi mreža zajedničkog delovanja i na susedne zemlje, uz jačanje međusobne saradnje i stvaranje kulturnih interakcija.


Posebno me raduje nastavak programa kroz mrežu Alumni kluba, gde ćemo i dalje ostati sve u kontaktu i nastaviti sa divnim prijateljstvima i druženjima. 


Marija Aleksić je rođena u Brusu, a po obrazovanju je diplomirani filolog književnosti i srpskog jezika. Radi kao nastavnica srpskog jezika u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Blaževu (Brus) od septembra 2014. godine i zastupljena je u različitim timovima koji su važni za rad i funkcionisanje škole. U stručnom je timu za inkluzivno obrazovanje i koordinatorka tima za zaštitu i zanemarivanje učenika od nasilja. Pored profesionalnih obaveza koje ispunjava u školi, predsednica je udruženja građana „Omladinski centar Brus“ i učestvuje sa kolegama u pisanju i realizaciji brojnih projekata. Najčešće projekte koje je kao koordinatorka realizovala vezani su za mlade i organizovanje aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena kod mladih, na teritoriji opštine Brus. Potpredsednica je i u udruženju građana „Etno grupa Brus“, čiji je cilj očuvanje kulturne baštine i negovanju etno pesama. Sa „Etno grupom Brus“ učestvuje na brojnim nastupima širom Srbije i inostranstva. Polaznica je programa 2015/2016. „Podeli svoje znanje, postani mentorka“ i smatra to jednim velikim i bogatim iskustvom za svoj budući profesionalni razvoj. U svoje slobodno vreme voli da posećuje brojne seminare edukativnog karaktera i da obilazi različite zemlje koje imaju bogatu istorijsku tradiciju. Njen društveni razvoj obeležavaju i brojni festivali elektro muzike koje često posećuje i deep house muzika koja čini okosnicu njenog dosadašnjeg života.

 

 

 


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus