KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

IZ UGLA NAŠE POLAZNICE OLJE

14.11.2016

Na jedan ne tako poseban dan, na fejsbuku, koji inače nešto posebno i ne volim i nisam aktivna, sam sasvim slučajno naletela na konkurs za program „Podeli svoje znanje, postani mentorka“, neko ga je „lajkovao“. Nije zvučalo loše: rad sa mentorkom koja je stručnjakinja u oblasti koja je tebi interesantna, neke aktivnosti u okviru cele grupe, šest meseci... Nisam imala velika očekivanja da ću upasti u program, to je bio još jedan u nizu mojih „šta te košta da se prijaviš“ poduhvata. (Inače se kasnije ispostavilo da većina tih mojih neobaveznih poduhvata je bila uspešna i najbolja moguća stvar koju sam mogla da uradim u datom momentu. Zato, ako se razmišljaš da li da se prijaviš za neki posao, program, praksu - bilo šta – prijavi se! Šta te košta! :) ). Poslala sam prijavu. Onda su me pozvali na razgovor i tako je počelo divnih šest meseci programa.

Nisam znala šta da očekujem na početku. Mislila sam da će se moj rad u programu prvenstveno bazirati na individualnom radu sa mentorkom, koja, ako budem imala sreće, će biti super. I imala sam sreće. Mentorka, sa kojom sam i dalje u kontaktu, je na prvom mestu divna osoba, puna podrške i razumevanja. Povezala me je sa dosta ljudi i podelila svoje iskustvo i savete kako da postignem željene ciljeve.

Ono što nisam očekivala je da je program mnogo više od samo odnosa sa mentorkom. Nisam mislila da ću upoznati toliko zanimljivih osoba na jednom mestu. Svako druženje je bilo zabavno, korisno i interesantno. Prosto kada se nađete u atmosferi gde su sve učesnice pune entuzijazma, otvorenih shvatanja, žele da probaju nove stvari i podele svoje iskustvo, onda se napunite pozitivnom energijom i nekako sve deluje lako i ostvarivo. Lepo je znati da nisi jedina koja se susreće sa nekim problemom ili traži rešenje za neku situaciju. Iako iz različitih branši, sve smo se povezale i bile podrška jedna drugoj. To mi je najdraže u celom programu. Radovala sam se svakom narednom druženju. Možda i zato što smo uvek dobro jele, kao onda jednom u Bačkom Petrovcu.

Ideja da se na jedno mesto dovedu mentorine, pune elana i željne znanja, i mentorke koje žele da podele svoje iskustvo, je divna. I pametna. I preko potrebna. A kako se kasnije ispostavilo, nisu mentorke jedine koje su delile znanje, a ni mentorine jedine koje su učile. I to je suština programa.

I kako to obično biva, šest meseci je proletelo i na kraju nam je svima bilo žao što je sve tako brzo prošlo. Ali kako je Svetlana rekla, ovo je tek početak a ne kraj. I to jedan lep početak.


Olja Kristić je završila master studije Inženjerstva zaštite životne sredine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Nakon studija je otišla u Nemačku na stručno usavršavanje u oblasti biogasa, a zatim je radila na internacionalnim projektima u domenu biomase. Pored obnovljivih izvora energije, zanimaju je načini očuvanja naše planete, posebno one male promene u svakodnevnom životu koje svi možemo da usvojimo. Veruje da je rad na sebi osnova za svaki napredak i uspeh i voli izazove. Veliki je gurman i voli da putuje i istražuje nacionalne kuhinje. 

 

 

 

 

 

 

 


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus