KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

IZ UGLA NAŠE POLAZNICE SANDRE

30.11.2016

Kada sam se tek prijavljivala na Program Podeli svoje znanje postani mentorka, imala sam u glavi sliku kako bi to sve trebalo da izgleda ako me odaberu i veliku želju da to i doživim. Gledajući sada tu zamišljenu sliku- mogla bih reći: dobila sam i više od zamišljenog.


Program Mentorstva mi nije ostvario neki cilj vezano za profesionalni angažman, ali je izgradio još bolju mene. Svaka radionica i okrugli sto, doprineli su da bolje shvatim i formulišem sopstvene ciljeve razvoja i lakše iskažem to. Pored tog aspekta Program zrači velikom pozitivnom energijom i motivacijom, svojevrsna pokretačka snaga jednom mesečno. Među mentorinama sam upoznala mnoge sjajne devojke- žene, iz različitih profesionalnih i životnih sfera, sa istim ciljem da nešto na sebi i svom putu promene. Organizatorke Programa su uvek bile tu za nas, ne samo logistički, već kao prava podrška i stalno na raspolaganju. Poslednji segment Programa, a koji mi se na početku činio najvažnijim, jeste individualni odnos sa dodeljenom mentorkom. Iako smo sve mi mentorine želele da upoznamo neku veliku i ostvarenu ženu koja će nam svojim znanjem i iskustvom pomoći ka ostvarenju nas ili pronalaženju pravog profesionalnog puta, iskustva su nam različita sada na kraju. Lično sam imala pozitivno iskustvo i nadam se nastavku naše saradnje i nakon formalnog završetka programa.


Pa šta je za mene značio Program Mentorstva? Pokazao mi je da kad nešto želiš, ti to možeš i da ostvariš i nađeš vreme za to. Pomogao mi je da uvidim šta želim na profesionalnom planu i kako da to najbolje formulišem i probam da ostvarim. Predočio mi je da ništa neću moći da „dobijem“, ako to ne kažem naglas. Program je uneo veliku pozitivnu energiju, doneo nova prijateljstva, motivaciju i još jednu potvrdu da mi žene možemo sve!


Sandra Stojković (rođ. Kunosić) je rođena 1987. godine u Novom Sadu. Diplomirala je i masterirala na Pravnom fakultetu u Novom Sadu sa visokim prosekom (9, 56). Trenutno je na Doktorskim studijama na matičnom fakultetu, na smeru Javno pravo i uskoro očekuje i odbranu disertacije. Tokom studija bila sam dobitnica mnogih stipendija Republike Srbije (Rep. fondacija za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka, Fond za mlade talente, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja-za doktorske studije). Pored fomalnog obrazovanja, učestvovala je sa timom svog fakulteta na Regionalnom takmičenju u oblasti međunarodnog humanitarnog prava (Sarajevo, novembar 2009) i osvojila drugo mesto na Regionalnom takmičenju u oblasti ljudskih prava (Rijeka, aprila 2010). Učesnica je projekta „Dobrodošli u Nemačku“ (novembar 2009) i „Primenjena diplomatija (oktobar 2013- novembar 2014). Učestvavala je na tri naučna skupa i objavila pet naučnih radova. Udata je i majka dva dečaka.

 

 

 

 

 

 


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus