KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

ODRŽAN PRIPREMNI SASTANAK ZA MENTORINE NA PROGRAMU PODELI SVOJE ZNANJE - POSTANI MENTORKA 2015/2016

01.02.2016

U subotu 30. januara održan je pripremni sastanak na programu "Podeli svoje znanje - postani mentorka“. Cilj ovog sastanka je bio da se predstave aktivnosti na programu i polaznice upoznaju sa načinom učešća na programu i konceptom mentorstva. Sastanak je bio prilika da mentorine čuju utiske i iskustva alumnistkinja programa i da se upoznaju međusobno.


Na početku sastanaka učesnice su u ime partnera koji organizuju program, pozdravile: Svetlana Stefanović, ispred Evropskog pokreta u Srbiji, Tijana Hrkalović ispred Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji i Dragana Ivetić ispred Misije OEBS-a u Srbiji.


Svetlana Stefanović je u pozdravnom govoru naglasila da program „Podeli svoj znanje – postani mentorka“ tokom šest godina nastojao da uspostavi i promoviše koncept mentorstva u Srbiji koji je još uvek nedovoljno razvijen i zastupljen. Ona je takođe istakla da su žene jedne od nosećih stubova procesa evropskih integracija i ovog društva.

Tijana Hrkalović je podelila sa mentorinama da su poslednje subote u mesecu, kada se održavaju javni događaji u okviru Programa, njoj bile sinonim za razmenu pozitivne energije.

Dragana Ivetić je istakla da je ovaj Program visoko kotiran i poznat u Misiji OEBS-a u Srbiji. Ona je takođe podelila sa mentorinama da joj je žao što ovakav Program nije postojao u vreme kada je ona bila na početku karijere i da bi one trebale da ovakvu priliku pametno iskoriste.

Tokom sastanka naglašeno je da Program mentorstva nije samo namenjen profesionalnom osnaživanju, već je zamišljen na tri nivoa. 1. Rad sa mentorkom; 2. Zajednički događaji na programu; 3. Saradnja i umrežavanje između mentorina. Učesnicama je savetovano da pokažu što veću inicijativu sa svojim mentorkama i da zajednički rade na dinamici saradnje i komunikacije. Mentorine su u nastavku sastanka imale radionicu koja se ticala SWOT i SMART analize njihovih ciljeva, kao i radionicu koja se bavila konceptom mentorstva.


U drugom delu, mentorinama su se predstavile alumnistkinje Programa i sa njima podelile svoja iskustva. Tamara Dačić je istakla da će mentorine ako i ne ispune svoje ciljeve moći da postignu nešto drugo, a to su nova znanja, veštine i nova prijateljstva. Ona je predložila mentorinama da se uključe u rad alumni mreže kada se ovaj Program zvanično završi. Sara Talijan je rekla da joj iskustvo koje je stekla ovim Programom jako znači i sa prisutnima podelila svoju priču o odnosu sa svojim mentorkama. Anđela Cvetković je istakla da je za nju program mnogo značio, jer ju je podstakao na ličnu promenu i razvoj. Pozvala je mentorine da razmisle šta je ono što sada žele i kako mogu da rade na svom cilju do jula i podsetila ih da, ako nešto žele da dobiju, moraju to i da traže. Takođe, savetovala ih je da prilaze slobodno i drugim mentorkama. Nevena Šaulić je rekla da je njen odnos sa mentorkom dosta uticao na njen razvoj u profesionalnom i ličnom aspektu. Ona ih je podržala da još na početku sa svojim mentorkama naprave plan rada i da je inicijativa mentorina ka mentorkama od presudnog značaja.


Iz veoma interesantne diskusije sa alumnistkinjama, poruka ovog sastanka je da mentorine trebaju da uzmu maksimum iz ovog Programa i da za cilj trebaju da imaju njihovo zadovoljstvo sobom i ličnim razvojem nakon Programa.

 

Projekat "Podeli svoje znanje - postani mentorka 2015/2016", Evropski pokret u Srbiji već šestu godinu za redom sprovodi u saradnji i uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Erste Banke i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS). Program ima za cilj da okupi stručne liderke iz različitih profesija kako bi podelile svoja znanja i iskustva sa mladim ženama na početku karijere sličnih interesovanja i željom da budu uspešne u svojim oblastima. To će doprineti stvaranju prilika za ove žene da unaprede svoj put u karijeri sa namerom da postignu pozitivan pomak u profesionalnom i ličnom smislu, kao i da postave zdrave osnove za buduću dugoročnu saradnju

Više o projektu, možete pogledati na projektnoj stranici.


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus