KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

ODRŽANA PRVA RADIONICA O JAVNOM NASTUPU

31.03.2014

U okviru programa "Podeli svoje znanje - Postani mentorka," 29. marta 2014. godine, održana je prva radionica na temu javnog nastupa. Radionicu su vodile Andrea Brbaklić, direktorka sektora komunikacija i ljudskih resursa u Erste banci, Anđela Dukovski, alumnistkinja programa 2010/2011 i Kristina Jazinka Nikolić, polaznica programa 2013/2014. Radionici su prisustvovale učesnice programa i mentorke.


Andrea Brabaklić govorila je o javnom nastupu, koji predstavlja celokupni utisak koji ostavljamo o sebi. Andrea je objasnila vrste i karakteristike medija i kako ih zainteresovati za saradnju. Osvrnula se na komunikaciju i bitan strateški aspekt koji ona ima, kao i na važnost analize situacije pre nego što se započne rad na izradi strategije komunikacije. Bitno je znati s kim se komunicira, treba imati jasno definisan cilj i plan šta se želi postići komunikacijom. Poruka se mora posmatrati iz ugla onoga koji je prima. To je najbolji način da se dođe do forme koja je najprikladnija za određeni auditorijum. Greške koje se naprave predstavljaju najbolje lekcije na kojima se uči. U nastavku prezentacije upoznala je sve prisutne sa današnjim tendencijama i promenama u načinu komunikacije, kako sa medijima, tako i sa publikom/potrošačima. Onlajn komunikacija, tako, zahteva više pažnje i strateški razvoj, nego tradicionalni vidovi. Andrea je istakla da je istina da “ako se mi ne bavimo Internetom, baviće se on nama.“ Ovde se menja sadržaj i tok komunikacije, interakcija sa publikom/potrošačima postaje neminovna i ne sme se ignorisati, a što je kompanije veća, raste i rizik te interakcije.


Anđela Dukovski, alumnistkinja programa, je na primerima saopštenja, konferencija za štampu i prikazom instrumenata onlajn komunikacije, objasnila eksternu komunikaciju Erste banke. i načinu na koji dobijaju povratnu informaciju o svom poslovanju.


Kristina Jazinka Nikolić je govorila o komunikaciji startapa "Strawberry Energy" sa medijima i pokazala da i mala kompanija, bez puno sredstava može dobiti širok medijski prostor ako je posredi velika ideja. Kristina je u želji da ohrabri sve prisutne za buduće javne nastupe, deo svoje prezentacije posvetila temeljnoj analizi treme i straha pri javnom nastupu. Okarakterisala ih je kao adaptivne funkcije organizma i kao najbolji način za prevazilaženje navela upravo izlaganje sebe takvim situacijama, kao i čitanje o temi.


Na radionici je posebna pažnja data vežbanju javnog nastupa kroz davanje kratkih izjava. Učesnice programa, kao i mentorke, oprobale su se u davanju izjave pred kamerom, a zatim su razgovarale o dobrim i lošim segmentima njihovog javnog nastup, a takođe, razmenjivali su se saveti kako da usavrše svoje veštine javnog nastupa.


Radionica je bila odlična prilika za mlade žene da unaprede postojeće i razviju nova znanja na temu javnog nastupa, steknu samopouzdanje i osmele se da puste da se njihov glas bolje i jače čuje.


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus