KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

OTVOREN KONKURS ZA OSMU GENERACIJU PROGRAMA PODELI SVOJE ZNANJE

01.10.2017

Osmu godinu za redom raspisan je konkurs za novu generaciju mentorina, u okviru programa "Podeli svoje znanje", koji zajednički sprovode Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Erste Banka, Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju i Evropski pokret u Srbiji.

Pozivamo mlade žene, koje imaju minimum šest meseci relevantnog profesionalnog angažmana (volontiranje, stažiranje, radni odnos, itd.) sa teritorije Republike Srbije da se prijave. Posebnu podršku program pruža mladim preduzetnicama u poljoprivredi i Romkinjama.

Program „Podeli svoje znanje“ je jedinstven program koji otvara mogućnost za lični i profesionalni razvoj žena. Zasnovan je na konceptu mentorstva, a usmeren je upravo na izgradnju međusobne podrške žena, kroz deljenje znanja, iskustava, jačanje solidarnosti, promociju dobrih uzora, umrežavanje i osnaživanje žena.

Cilj programa “Podeli svoje znanje” je profesionalno i lično osnaživanje žena u našem društvu, kroz razmenu iskustava i znanja. Vođen je idejom da uspešne i stručne žene, liderke iz različitih profesija, podele svoja znanja i iskustva sa mladim ženama sličnih interesovanja kako bi doprinele stvaranju prilika za mlade žene za unapređenje svog puta u karijeri, sa namerom da postignu pozitivan pomak i postave zdrave osnove za buduću dugoročnu saradnju.

Model mentorstva je razvijen u svetu i uspešno se realizuje uskoro svim društvenim sferama, od nauke, preko biznisa do politike. Uzimajući u obzir naše okruženje i društvene prilike, model je prilagođen ciljnoj grupi u Srbiji. Proces evropske integracije Srbije je proces reforme institucija i izgradnje demokratskog i prosperitetnog društva, osnažene i uspešne žene jedan su od stubova takvog društva.

Kroz učestvovanje u programu mentorstva mentorine dobiju mogućnost da kroz možete savladati značajne veštine umrežavanja, načine upotrebe iskustava koja već imate i steći nova, dobiti savet kako da dalje razvijate svoju karijeru ili da dobijete posao, učiti o mogućnostima daljeg usavršavanja i mogućnostima međunarodnih razmena, dobiti korisne savete u vezi sa apliciranjem na konkurse, usavršavanja i slično.

Program će se realizovati u periodu od januara do novembra 2018. godine. Za to vreme, mentorka i odabrana mentorina će biti u kontaktu, razmenjivaće iskustva i povremeno sastajati. Takođe, planirano je organizovanje 2 okruga stola gde će sve učesnice programa razmenjivati mišljenja i iskustva i razgovarati na različite teme, 3 radionice koje će za cilj imati dodatno osnaživanje i dve javne debate koje će biti organizovane van Beograda. Događaju su svake poslednje subote u mesecu (osim u martu i julu).

Mentorine će biti uparene sa mentorkama u skladu sa njihovom profesionalnom orjentacijom i interesovanjima.

Završni događaj je Mentorska šetnja koja se tradicionalno organizuje polovinom novembra meseca i tom prilikom polaznice Programa zajedno šetaju određenom rutom i dele znanja i iskustva, i dobijaju sertifikate.


Konkurs je otvoren od 1. oktobra od 30.novembra. Više o konkursu nađite ovde


Komentari

Uključi se napiši komentar:
Silvana Milic  -  
20.11.2017 23:00
U poslednjih 4 godina se edukujem na polju liderstva zahvaljujuci jednoj nasoj kompaniji koja to podstice.Posto imam jako zanimljiv zivotni i poslovni put zelim da to podelim kao iskustvo sa drugim ljudima a narocito zenskoj populaciji na nasim prostorima.Inace sam 23 godine radila u privatnoj stomatoloskoj praksi,od toga 7 god kao vlasnik svoje stomatoloske ordinacije i sada u oblasti network marketinga na putu profesionalnog network menadzera.Imam svoje timove sa kojima radim i usavrsavamo.Inace mi je osnovno zanimanje stomatoloska sestra.
Zelela bih da ucestvujem u ovom projektu i dam svoj doprinos.
Evropski pokret u Srbiji   -  
21.11.2017 10:50
Poštovana Silvana,
Hvala puno na interesovanju za naš program, na linku http://arhiva.emins.org/srpski/projects/article/podeli-svoje-znanje možete da nađete sve informacije, kao i mogućnost da se upišete u listu naših mentorki.
Srdačan pozdrav!

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus