KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

PODELI SVOJE ZNANJE POSTANI MENTORKA: IZ UGLA NAŠE POLAZNICE BILJANE

25.10.2015

Prvo susretanje sa ovim programom sam imala u maju 2014. na Majkinom salašu u Subotici. Program mi se učinio jako zanimljiv, kao i sam koncept učenja, gde kroz saradnju i zajednički rad učimo zajedno.


Prijavila sam se sledeće godine, za oblast rodne ravnopravnosti. Moj aktivizam na tom polju je počeo 2013. godine nakon obuke poslovnog povezivanja žena koje žive u ruralnim područjima, u Belom Blatu. Usledile su razne obuke i organizovanje manifestacija, od kojih su najznačajnije: „Ovo nije noć muzeja“, „70 godina batinske bitke – sećanje na partizanke kao učesnice borbe“, „Trojni susret 2014“, „Trojni susret 2015“, Letnja feministička škola u Bezdanu 2014. i 2015. godine. Želela sam da mi mentorke budu ili Adrijana Zaharijević ili Marina Blagojević.

 

Dobila sam Marinu i presrećna sam zbog toga. Zaista je pravo zadovoljstvo poznavati takvu osobu, kao i raditi sa njom. Vreme provedeno sa njom, što uživo u njenoj kući, što preko Skype, iskoristile smo na najbolji mogući način. Puno mi je pričala o sebi, njenom životu, borbi i planovima. Njeni saveti će mi biti dragoceni za ceo život. Našu saradnju i druženje ćemo nastaviti i nakon završetka ovog programa.

 

Posebno se radujem što sam kroz program stekla divne prijateljice i saradnice. Jedna od njih je Maja Sedlarević, koja je bila jedna od predavačica u II letnjoj feminističkoj školi koju sam održala u Bezdanu. Tema joj je bila Rodno osetljiv jezik i značaj njogove upotrebe. Sa većinom mentorina sam uspostavila lep odnos,a nadam se da ćemo nastaviti i saradnju u raznim oblastima.

 

Program bih definitivno preporučila svim mladim ženama koje žele da napreduju u svojim oblastima. Pruža nam mogućnost saradnje i učenja od žena koje su uspešne u svojim karijerama, kao i upoznavanja sa drugim mentorinama koja su takođe dragocena. Svaka od nas je posebna sa bogatim iskustvom i velikim ambicijama.

 

Lično meni, je ovaj program doneo prvenstveno mentorku koja mi je postala prijateljica. Kroz razgovore i vreme provedeno zajedno, naučila me je drugačijem pogledu na život i rešavanju problema. Naučila me je vrlo bitnu lekciju koja mi je došla u pravom periodu života, da sebe treba sačuvati od drugih, voleti i poštovati. Zato mi je i od izuzetnog značaja bila radionica Mirjane Gomilanović, uspostavljenje ravnoteže između privatnog i poslovnog života. Mislim da prave stvari dođu u pravo vreme, tako je meni ovaj program došao. Kroz njega sam stekla veće samopouzdanje, osnažila se i videla da ljudi cene moj rad i mene, samim tim što sam izabrana za jednu od govornica u okviru okruglog stola „Žene na selu, potencijal za razvoj“.

 

Žao mi je što program ne traje duže i volela bih da učestvujem u nekom od narednih programa. Jedina stvar koju bih ja dodala bi bio neki obavezni projekat ili rad mentorke i mentorine. Mislim da bi program tada bio potpun.

 

Htela bih da se zahvalim celom timu Evropskog pokreta u Srbiji što su nam omogućili sve ovo. Naišle smo na divne saradnice i u vama. Ovo je zaista nezaboravno iskustvo koje cu pamtiti zauvek.

Hvala vam!

 

Biljana Pudar živi i radi u Bezdanu. Diplomirala je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Subotici, smer finansije i računovodstvo. Stalno je zaposlena u “Agrobezdanu” u Bezdanu, na poziciji šefice računovodstva. Izabrana je za predsednicu TU “Vikend” početkom 2013 godine. Aktivno je učestvovala u organizovanju akcije čišćenja peščane plaže, dve godine, kao i mnogih volonterskih akcija čišćenja i ulepšavnja sela. U okviru TU “Vikend” učestovovala je u organizovanju manifestacija: “Ovo nije noć muzeja”, “70 godina Batinske bitke – sećanje na Partizanke kao učesnice borbe”, “Trojni susret 2014”, “Trojni susret 2015”, humanitarne akcije “Selo – Selu”. Vlasnica je Muzeja parfemskih bočica ”Pudar”. Zbirka broji preko 2000 različitih flašica parfema. Za javnost je otvoren u maju 2014. godine. U Gradskom muzeju Novog Sada, u novembru 2015. je bila izložena kolekcija parfemskih bočica Muzeja “Pudar” koja jee trajalai mesec dana u okviru izložbe “Glamur u bočici”.


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus