KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

PODELI SVOJE ZNANJE POSTANI MENTORKA: IZ UGLA NAŠE POLAZNICE IVANE

20.10.2015

Kao mlada osoba susrela sam se sa svim izazovima koje jedno rukovodeće mesto u velikom sistemu može da nametne. Oni su mi omogućili da steknem nove veštine ali i da spoznam svoje slabosti. Obzirom da shvatam važnost horizontalnog učenja i da sam motivisana da unapredim svoje profesionalne veštine, bio mi je potreban neko ko je afirmisan stručnjak i lider u svojoj oblasti i ko bi mi omogućio postizanje trenutno postavljenog cilja. Put do cilja pružio mi je projekat „Podeli svoje znanje – postani mentorka“ kojeg ralizuje Evropski pokret u Srbiji, zajedno sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih država, ERSTE bankom i Organizacijom za evropsku bezbednost (OEBS).


Iskreno, od projekta sam očekivala mnogo, a dobila mnogo više od očekivanog.


Kao mentorka dodeljena mi je Marianne Vuković – Pal, direktorka kompanije "Ecolab Hygiene", profesionalno uspešna i ostvarena žena, mladalačkog duha, modernih i širokih shvatanja i iskusna mentorka u ovom programu. Naša na izgled neformalna druženja su me kroz spontan i iskren razgovor uvek stimulisala na razvoj sopstvenih potencijala, davala odgovore na vrlo često nepotpuno iskristalisana pitanja, ali i otvarala nova. Istovremeno, naša druženja su uvek uključivala i prijatne i zanimljive razgovore o svakodnevnim, životnim situacijama, kao i posete interesantnim mestima i kulturnim dešavanjima u gradu. Drago mi je što uviđam da se naše druženje neće završiti na kraju ovog projekta.


Istovremeno dok traje rad sa mentorkom, projekat „Podeli svoje znanje – postani mentorka“ uključuje niz radionica, debata, okruglih stolova na kojima smo imali mogućnost da savladamo nove veštine, proširimo saznanja o aktuelnim društvenim dešavanjima i pojavama, razmenimo mišljenja i iskustva na postavljene teme i stvorimo uslove za nova interesovanja. Svako od ovih dešavanja je bilo diskretno i besprekorno organizovano i uvek nam je bila data mogućnost da iskažemo utiske i po potrebi uputimo konstruktvinu kritiku vezanu za njih.


Ono što mi je posebno jak utisak ostavilo je izuzetno inspirativno druženje sa mladim, ambicioznim ženama, otvorenog duha, spremne da nesebično pruže pomoć, visoko motivisane da ostvare svoje želje, vizije i ciljeve.


Sve u svemu, neprocenjivo iskustvo.

Ivana Stojićević, specijalistkinja biologije mikroorganizama, trenutno zaposlena kao Rukovodilica mikrobiološke laboratorije u Dahlia d.o.o. Prethodno radno iskustvo stekla je u Koncernu Swisslion-Takovo na pozicijama Smenske tehnološkinje, Mikrobiološkinje i Izvršne direktorke za kvalitet i bezbednost proizvoda. Tokom rada završila brojne obuke i kurseve i stekla bogato iskustvo u oblastima sistema bezbednosti hrane (HACCP, ISO 22000), sistema kvaliteta (ISO 9001, EMS 14001, OHSAS 18001, ISO 17025), menadžmenta (Time Management, Upravljanje kvalitetom, Motivacija na radu, Poslovna komunikacija). Pohađala kurseve Socijalno uključivanje i Rodna ravnopravnost. Visoko motivisana za dalje učenje, usavršavanje i napredovanje.

 

 

 

 

 

 

 

 


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus