KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

PODELI SVOJE ZNANJE POSTANI MENTORKA: IZ UGLA NAŠE POLAZNICE JELENE M.

15.10.2015

Iako se program “ Podeli svoje znanje –postani mentorka” sprovodi u Srbiji još od 2010.god. ja sam tek prošle godine slučajno saznala za ovaj program preko web prezentacije Evropskog pokreta u Srbiji.


Tekst o programu mi se učinio veoma zanimljiv i odlučila sam da se prijavim na konkurs i oprobam u mentorstvu.
Dopala mi se ideja i cilj programa – profesionalno i lično osnaživanje žena u našem društvu kroz razmenu iskustva i znanja.
Bila sam presrećna što sam bila odabrana od strane Evropskog pokreta u Srbiji i ostalih partnera na programu da postanem deo njega i što su mi pružili mogućnost da zajedno sa ostalim učesnicama programa izgradim međusobnu saradnju, pružimo podršku jedna drugoj, ali i da budemo zdrava konkurencija.


Program čine 3 komponente:

 • rad sa mentorkom
 • zajednički događaji – okrugli stolovi i radionice 
 • mentorska šetnja

Ono što je na mene ostavilo najači uticaj su zajednički događaji i radionice. Imala sam mnogostruke koristi, kao što su sticanje novih znanja i iskustava, podsticanje već postojećih veština i razvoj novih, lično zadovoljstvo i umrežavanje sa ostalim učesnicama programa.


Program mi je pomogao da jasno definišem neke svoje profesionalne ciljeve i da polako radim na njihovom ostvarivanju.
Radionice su bile veoma zanimljive i poučne i upoznala sam mnoge interesantne i uspešne žene koje su me podstakle na razmišljanje o tome kako da olakšam sebi život i da napravim balans između privatnog i profesionalnog života.


Ispravila sam neke greške koje sam pravila na svom profesionalnom planu zahvaljujući stečenom znanju sa radionica i sada mnogo lakše i brže rešavam neke dileme i probleme na poslu.


Za mene je bilo bitno da su učesnice programa uvek bile tu da nesebično podele znanje, mišljenje, daju savet i pruže podršku kad god to zatreba.


Iako moja mentrorka i ja nismo ostvarile onakav odnos kakav sam zamišljala da će biti , pošto se nismo često viđale i komunicirale smo više putem mail-a, ali su mi mnogo značili saveti i preporuke koje mi je ona dala za dalje usavršavanje u mojoj karijeri.


Program je fantastičan i pruža mnoge mogućnosti za umrežavanje i za usavršavanje i osnaživanje žena u svom kako profesionalnom tako i privatnom životu.


Kroz program “ Podeli svoje znanje - postani mentorka” sam upoznala prave i iskrene prijateljice gde smo kroz sastanke i radionice jedne drugima bile podrška i inspiracija.


Program mentorstva za mene znači još jedan stepenik ka uspehu i mogućnost napredovanja kroz sticanje novih znanja ali i divnih prijateljica.


Za mnoge mlade, ambiciozne žene u Srbiji koje su a početku svoje karijere i koje žele da napreduju i da uče od drugih ovaj program je idealan.


Ono što je posebno važno za uslove u kojima mi živimo je da je program potpuno besplatan i da se finansira od strane Erste Banke, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Evropskog pokreta u Srbiji i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju ( OEBS).

Drage moje mlade i ambiciozne vi ste na korak od ostarivanja vašeg cilja bilo da se radi o privatnom ili profesionalnom životu i zapamtite ovo:

EVERYTHING IS POSSIBLE IF YOU BELIEVE!!!

 

 

Jelena Mitić je na master studijama inžinjerstva zaštite životne sredine. Zaposlena je Turističkoj organizaciji Bele Palanke i zadužena je za organizaciju turističkih manifestacija. Odbornica je u SO Bela Palanka. 


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus