KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

PODELI SVOJE ZNANJE POSTANI MENTORKA: IZ UGLA NAŠE POLAZNICE SANJE

05.11.2015

Na moje veliko zadovoljstvo imala sam priliku da učestvujem u ovogodišnjoj generaciji programa Podeli svoje znanje - postani mentorka. Program ima za cilj da kroz razmenu znanja i iskustava profesionalno i lično osnaži žene, podstakne njihovu međusobnu saradnju i umrežavanje. Svaka od učesnica u programu – mentorina dobija iskusniju mentorku koja odgovara njenim potrebama i pomaže joj da svoju karijeru usmeri u željenom pravcu.


Mentorstvo je dvosmerni odnos koji se zasniva na ravnopravnosti učesnica kroz koji obe stiču nova iskustva i znanja, unapređuju i razvijaju nove veštine. Predstavlja ravnopravni odnos u kome u dogovorenom vremenu mentorka i mentorina rade zajedno kako bi ostvarile ciljeve koje su na početku definisale. Čine ga poštovanje, poverenje, iskrenost i otvorenost.
Pored saradnje sa mentorkama, mentorine se druže i razmenjuju iskustva na zajedničkim događajima – okruglim stolovima i radionicama. Druženje sa različitim devojkama i ženama širi naše vidike.


Po mom mišljenju mentorstvo predstavlja odličan način za usavršavanje i razmenu iskustava. U radu sa mentorom osoba koja tek počinje svoju karijeru uspešnije i brže napreduje, jer joj mentorka, pored znanja koja sa njom deli i iskustva, pruža podršku i savete, što je veoma bitno u početnim koracima. Ja uvek dajem prioritet mentorstvu, jer mi ovaj način rada odgovara najviše kako zbog same interakcije i vođenja od strane mentorke, tako i zbog same činjenice da sarađujem sa osobom koja me inspiriše da radim više da bih jednoga dana bila uspešna kao ona. Moja mentorka i iskusnija kolegenica Zorica Kuburić se trudila da sa mnom podeli svoje dragoceno iskustvo, pruži mi podršku i da korisne savete. Učešćem na ovom programu sam stekla divne prijateljice i obogatila svoje iskustvo.


Svim devojkama koje žele da rade na svom ličnom i profesionalnom razvoju i da se druže sa uspešnim ženama preporučujem ovaj program. Sigurna sam da se neće pokajati, kao i da će steći nove prijateljice i zlata vredno iskustvo.

 

Sanja Cvejić je završila master studije psihologije na Univerzitetu u Nišu. Bila je pripravnica psihološkinjau Vojnoj bolnici u Nišu. Koordinatorka je istraživanja na temu seksualnog uznemiravanja na javnim mestima punoletnih srednjoškolaca i studenata u Nišu. Učestvovala je i organizovala niz edukativnih programa. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus