KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

PROMOCIJA VODIČA: DRUŠTVENO, KORISNO, ODRŽIVO: KAKO OSNOVATI SOCIJALNO PREDUZEĆE U SRBIJI

06.10.2016

Šta je i kako nastaje socijalno preduzeće u Srbiji, u kojim oblastima posluje, kako se finansira, koji zakoni regulišu njegovo polje delovanja, gde i kako steći osnovna znanja o ovom sektoru, a koje veštine su neophodne da bi se uopšte pokrenuo biznis koji u svom centru ima čoveka, a ne profit? Ovo su samo neka od pitanja na koja odgovore daje vodič “Društveno, korisno, održivo: Kako osnovati socijalno preduzeće u Srbiji“ koji će biti predstavljen u petak, 7. oktobra, u prostorijama UK Parobrod (Kapetan Mišina 6A) od 10.30 časova.

Promociji će, pored brojnih socijalnih preduzeća iz Beograda, Šapca, Stare Pazove, Sombora, Užica, Valjeva, Pirota i Niša, prisustvovati i ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije, Slavica Đukić Dejanovic, zadužena i za socijalno preduzetništvo.


Osim praktičnih informacije o aktuelnom okviru, pravnim formama, potencijalu, glavnim akterima, prednostima, manama i izazovima, vodič sadrži i niz reportaža „sa lica mesta”, tamo gde se socijalno preduzetništvo dešava, jer su upravo priče preduzetnika najbolja priprema i inspiracija za one koji žele da se oprobaju na ovom polju, kao i svima koji žele da se angažuju kako bi unapredili kvalitet života u svojim zajednicama.

“Društveno, korisno, održivo: Kako osnovati socijalno preduzeće u Srbiji“ objavljuje Evropski pokret u Srbiji, jedna od prvih organizacija koja je pre bezmalo deset godina prepoznala značaj i potencijal socijalnih preduzeća, u kooperaciji sa Fondacijom Hajnrih Bel - predstavništvo u Beogradu, uz podršku EURICSE - Instituta za proučavanje zadruga i socijalnih preduzeća.

Vodič je namenjem socijlanim preduzećima, ali je i sam njihov proizvod, jer su izradi učestvovali dobavljači iz redova socijalnih preduzeća: Zadrugarice su radile lekturu, Caritas Valjevo štampu, Ženski centar Užice prigodne torbice od recikliranog tekstila koje će biti podeljene u tokom prezentacije.Publikacija je dostupna u štampanoj i elektronskoj formi.

Agenda


10.30 - 12.00 Predstavljanje vodiča "Društveno, korisno, održivo: Kako osnovati socijalno preduzeće u Srbiji?"

Učestvuju:

Maja Bobić, generalna sekretarka Evropski pokret u Srbiji

Andreas Polterman, direktor kancelarije Fondacije Hajnrih Bel u Beogradu

Autorke vodiča: 

Dina Rakin, istraživačica Evropski pokret u Srbiji i

Aleksandra Bobić, menadžer za odnose sa javnošću Evropskog instituta za istraživanje zadruga i socijalnih preduzeća, Euricse Italija

Teo Petričević, direktor ACT Grupa iz Hrvatske

Socijalna preduzeća


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus