KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI
Najave
Pogledaj sve događaje

PUTUJEMO U EVROPU 2017

30.05.2017

 

Projekat Putujemo u Evropu nastao je iz želje da se mladim i obrazovanim građanima Srbije pruži mogućnost da upoznaju raznovrsno kulturno nasleđe i tradicije koje krase evropske zemlje, kao i zajedničke evropske vrednosti koje ih povezuju. Želja nam je bila da najvredniji potencijal naše zemlje, a to naši najbolji studenti jesu, makar na 22 dana postanu ambasadori Srbije u zemljama Evropske unije, predstavljajući našu zemlju kao kandidata dostojnog članstva u EU.


Prvi polazak studenata iz Srbije na putovanje evropskim prugama bio je leta 2005. godine. Od tada je, zahvaljujući projektu Putujemo u Evropu, ukupno 1410 najboljih studenata iz Srbije obišlo zemlje Evrope i upoznalo se sa različitim nacijama, kulturama, gradovima i državama, steklo nova prijateljstva i poznanstva, i zavolelo pisak lokomotive koja označava početak novog poglavlja avanture!


Njihovo putovanje trajalo je 22 dana, a počinjalo je u Beču svečanim prijemom u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova Austrije, inicijalnih partnera projekta Putujemo u Evropu. Kasnije se dočeku pridružio i Berlin, zabavnim i kulturnim programom koji su pripremali partneri iz Fondacije Robert Boš i Balkanskog fonda za demokratiju. Tu su se naši studenti sastajali sa grupama vršnjaka iz regiona, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, sa Kosova i Metohije, iz Makedonije i Albanije.

 


Uz podršku Fondacije Robert Boš i Balkanskog fonda za demokratiju obezbeđen je TRODNEVNI PROGRAM U BERLINU:

- smeštaj, svečani prijem, obilazak grada, žurka i druženje sa studentima iz regiona.

 

 

KONKURS 2017.

 

Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Fondacijom Robert Boš i Balkanskim fondom za demokratiju, raspisuje konkurs pod nazivom «Putujemo u Evropu» za studente završnih godina (osnovnih i master studija) i apsolvente fakulteta univerziteta u Srbiji.

 

Pobednici na konkursu dobijaju: Inter-Rail karte (22 dana u kontinuitetu), Raiffesisen Club paket račun i platnu karticu sa džeparcem i Uniqa međunarodno putno osiguranje za putovanje zemljama Evrope prema sopstvenom izboru tokom leta 2017. godine.


Osnovni kriterijumi, na osnovu kojih će žiri izvršiti selekciju studenata, su sledeći:

 • Godina studija - prijave mogu podneti isključivo studenti završne godine fakulteta (osnovnih i master studija) i apsolventi, koji su na redovnim studijima (kandidat podnosi potvrdu o upisu godine ili apsolventskog staža), svi starosti do 26 godina.
 • Socijalni status studenta - kandidati podnose uverenje o prihodima po članu domaćinstva za period od 1. januara do 30. aprila tekuće godine, koje je izdao nadležni opštinski organ iz mesta prebivališta kandidata.
 • Uspeh studenta:
  • Prosečna ocena minimum 8.5 (kandidat podnosi original potvrdu o položenim ispitima i prosečnoj oceni)
  • Dužina studiranja
 • Znanje stranog jezika - engleskog, nemačkog, francuskog ili italijanskog jezika (kandidatima se ostavlja mogućnost da sami sebe ocene, dok će proveru proći samo oni koji budu pozvani na intervju).
 • Posedovanje novog biometrijskog pasoša ili potvrde da je pasoš u procesu izrade.


Prioritet će imati oni kandidati koji do sada nisu putovali u inostranstvo (zemlje EU).


Prijavni formular, Uputstvo za konkurisanje i dodatne informacije o konkursu svi zainteresovani kandidati mogu preuzeti sa internet stranice projekta: www.putujemouevropu.org. 


Svi zainteresovani kandidati svoje prijave šalju isključivo poštom na adresu:

Za konkurs «Putujemo u Evropu»
Evropski pokret u Srbiji
Kralja Milana 31
11000 Beograd


Konkurs je otvoren od 30. maja do 16. juna 2017. godine.


U razmatranje će biti uzete samo potpuno popunjene prijave sa svom neophodnom pratećom dokumentacijom navedenom u Uputstvu za konkurisanje, koje stignu na naznačenu adresu.


Sve prijave poslate zaključno sa datumom završetka konkursa biće uzete u obzir.


Prijave koje su poslate posle datuma zatvaranja konkursa ili sadrže netačne podatke ili nepotpunu dokumentaciju neće biti uzete u razmatranje.


Informacije na e-mail: info@putujemouevropu.org

 

Više informacija možete naći na stranici projekta www.putujemouevropu.org.

 

Organizator:


 

 

Donatori i sponzori:

  

 


 

Prijatelj projekta:

 

 

 

 

Medijski pokrovitelji:

 

 

  PDF DOKUMENTA

  Citaj ili skini (download)

 

DOKUMENTA:

 

AKTIVNOSTI:

 


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus