SAOPŠTENJE FORUMA ZA MEĐUNARODNE ODNOSE POVODOM PRETNJI DRAGANU JANJIĆU

25.01.2018

Forum za međunarodne odnose najoštrije osuđuje napade i pretnje koje su preko društvenih mreža upućene Draganu Janjiću, uredniku novinske agencije BETA, nakon što je njega i druge javne ličnosti tokom obraćanja medijima povodom ubistva istaknutog kosovskog političara Olivera Ivanovića direktno prozvao predsednik Aleksandar Vučić.

Dragan Janjić je istaknuti novinar koji ima pravo na svoje mišljenje i smatramo da je u ovom slučaju njegovo pominjanje bilo sasvim neprimereno.

Forum za međunarodne odnose očekuje da vlasti pretnje uredniku Bete i našem članu ne shvate olako i obezbede mu odgovarajuću zaštitu, s obzirom na tragično iskustvo stradanja novinara koji su se na meti našli zbog savesnog obavljanja svog posla u prošlosti.

Dragan Janjić je izvrgnut pretnjama koje ugrožavanju njegovu bezbednost zbog izjave da je ubistvo Olivera Ivanovića politički motivisano. Forum za međunarodne odnose se pridružuje njegovoj oceni, smatrajući da je u skladu sa civilizacijskim načelima slobode govora i iznošenja mišljenja i zahteva da nadležne institucije hitno reaguju protiv onih koji Janjića ugrožavaju ekstremnim govorom mržnje pozivajući i na njegovu likvidaciju.

Ljubica Jovanovic  -
31.01.2018 16:07
I moje je misljenje da je ubistvo politicki motivisano