SAOPŠTENJE POVODOM SMRTI PREDRAGA SIMIĆA

20.01.2015

Evropski pokret u Srbiji i Forum za međunarodne odnose EPuS sa najdubljim žaljenjem su primili vest da je u Beogradu preminuo Predrag Simić, predsednik Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji i potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji.

Njegova smrt predstavlja veliki, nenadoknadiv gubitak za Evropski pokret, Forum za međunarodne odnose i sve njegove prijatelje i poštovaoce.

Profesor Fakulteta političkih nauka i ambasador, Predrag Simić, ugradio je sebe u temelje nauke o spoljnoj politici u Srbiji, dao izuzetan doprinos srpskoj diplomatiji i poboljšanju spoljnih odnosa u regionu. Njegove tačne, precizne analize doprinele su boljem razumevanju sveta i međunarodnih odnosa u srpskoj javnosti.

Njegov intelekt, ugled, znanje, iskustvo ostaju nam inspiracija, a njegova neumorna energija i duhovitost posebno će nam nedostajati. Svoja znanja nesebično je prenosio u Forumu i studentima, a svoje široko iskustvo rado je delio sa saradnicima i prijateljima.

Izražavamo najdublje saučešće porodici.

Komemoracija povodom smrti profesora Simića održaće se na Fakultetu političkih nauka, u četvrtak 22. januara, od 11 časova.

Evropski pokret u Srbiji

Forum za međunarodne odnose EPuS