KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI

INOVATIVA

 

 
 
U ime Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva, EPuS je započeo sa realizacijom projekta Inovativa, a uz podršku Suisse Solidara – Kancelarije u Beogradu. 
 

Uzimajući u obzir, s jedne strane, dramatično stanje povodom nezaposlenosti mladih i tržišta rada i mogućnosti koje nude inovativne forme socijalne ekonomije, s druge strane, projekat ima za cilj promociju socijalnog preduzetništva među mladima, posebno onima koji su višestruko marginalizovani (pripadnici romske zajednice, mladi bez kvalifikacija, izbeglice i sl.), i donosiocima odluka koji se bave mladima, kako bi se upoznali sa mogućnostima koje nudi socijalna ekonomija za rešavanje problema nezaposlenosti u ovoj ciljnoj grupi, ali i da im se predstave nove forme poslovanja.

Opšti cilj projekta je promocija mogućnosti zapošljavanja mladih kroz forme socijalnog preduzetništva – socijalnih preduzeća i socijalnih zadruga među donosiocima odluka koji rade sa mladima i mladima iz marginalizovanih grupa.


Aktivnosti:


Objavljivanje informativne brošure o socijalnom preduzetništvu, koja će predstavljati informativni i edukativni materijal namenjen mladim nezaposlenim ljudima, kako bi se upoznali sa mogućnostima socijalnog preduzetništva i zadrugarstva, i poslužiće im kao korisan vodič u pokretanju ove vrste biznisa.


Konkurs za najbolju socio-preduzetničku ideju namenjen srednjoškolcima sa teritorije Srbije, a kako bi se koncept socijalnog preduzetništva i zadrugarstva i promovisao među mladim ljudima, pre svega onima koji tek izlaze na tržište rada. Žiri će odabrati pet najinovativnijih ideja, koje će biti nagrađene simboličnim nagradama i promovisane putem onlajn i tradicionalnih medija, dok će sve ideje biti predstavljene članicama Forum poslovnih lidera Srbije , kroz „mini berzu inovativnih ideja“.


Okrugli stolovi će biti održani u tri regionalna centra u Srbiji – Novom Pazaru, Subotici, i Kraljevu. Na okruglim stolovima će diskutovati o mogućnostima zapošljavanja mladih kroz socijalno preduzetništvo, kao i o ulozi lokalne samouprave u ovom kontekstu; biće predstavljeni dokumenti koji se bave zapošljavanjem mladih, a diskusija će rezultirati setom preporuka usvojenih od strane učesnika okruglog stola, a koje za cilj imaju otvaranje mogućnosti zapošljavanja mladih kroz forme socijalnog preduzetništva na lokalnom nivou, kao i unapređenje/usvajanje lokalnih strateških dokumenata tako da podstiču ovakve inovativne forme zapošljavanja. Usvojene preporuke biće distribuiranje putem imejla svim lokalnim samoupravama u Srbiji kao i nacionalnim i lokalnim institucijama koji se bave zapošljavanjem mladih i biće dostupne na sajtu članica Koalicije za socijalno preduzetništvo i SENS mreže.


Organizatori:

 


 


 

 

 

 

Donator:

 


  

 

 

  PDF DOKUMENTA

  Citaj ili skini (download)

 

DOKUMENTACIJA:

AKTIVNOSTI:

 

 


Komentari

Uključi se napiši komentar:

Uključi se napiši komentar:

Ime i prezime
Komentar
 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus