KONTAKTUČLANITE SEPRESSLINKOVIDOKUMENTI

ZVONI ZA EVROPU - ALUMNIŠTE

Obrazovni program “Zvoni za Evropu!” se neprekidno sprovodi od 2007. godine i do sada se sa nama družilo više stotina srednjoškolaca širom Srbije. Proteklih godina razgovarali smo o pojavama i procesima ispod, iznad, u, na, oko  Evrope i pokušavali da objasnimo gde je mesto Srbiji i kako se ona snalazi u savremenom društvenom kontekstu.  I što je najvažnije – razvijali smo kritički stav i mišljenje. Nekadašnji srednjoškolci su sada studenti ili mladi ljudi na početku izgradnje profesionalnih karijera. Imajući u vidu da u Srbiji biti vlasnik epiteta “mlad” predstavlja svojevrstan izazov, u “labaratoriji” Evropskog pokreta u Srbiji kreirana je zamisao o uspostavljanju neformalne mreže bivših (i budućih) polaznika programa “Zvoni za Evropu”. Mreža je bez aditiva i konzervansa. Satkana je od mladosti, ideja i znanja.


DOBRODOŠLI U “ALUMNIŠTE“!!!


Zadovoljstvo nam je što čitate ove redove. Verovatno ste se već družili sa nama. Mi ne želimo da se naše druženje završi. Zamisao nam je da se držimo zajedno i da nakon formalnog završetka aktivnosti u okviru programa “Zvoni za Evropu” ostanemo u kontaktu i, međusobno razmenjujući životna i profesionalna iskustva, pomognemo jedni drugima.
Prevedeno u ozbiljne vode jezičkih konstrukcija ciljevi neformalne alumni mreže “Zvoni za Evropu!” su:


Povezivanje i uspostavljanje novih kontakata;
Lično i profesionalno usavršavanje;
Negovanje solidarnosti.


Aktivnosti zavise od svih nas. Mrežu ćemo zajedno oblikovati i od nje svi imati koristi.

Pitali smo najpre vas… Razmišljali smo i razmišljali… I evo šta smo smislili.

 

Alumnište ima dve grupe aktivnosti:
 Živimo u mračnim vremenima. Vampiri, ale i veštice su svuda oko nas. Plaše nas krizama, SEKA-ma i DEKA-ama. Nema vam druge nego da steknete nove veštine i uvežbate vradžbine i trikove.
Alumnište predstavlja seriju radionica – “Veštičarenje”!
Kažu da poslodavci sve više vrednuju tzv. “meke veštine”: javni nastup, timski rad, motivacija, poznavanje novih medija, komunikacija, pisanje biografija itd.
"Veštičarenje" vam omogućava bolje snalaženje  u tami i opskrbljavanje sa dovoljno korisnih trikova da se dočeka novi dan. Ako je mogao Hari Poter možemo i mi!
 Znamo da vam je obaveza preko glave. Ne možete da završite ni stare, a nove su već na vidiku. Biti u toku, biti informisan, ispratiti aktuelnosti… Nemate vremena ni za kafu? O izlasku i da ne govorimo! Zašto ne spojiti sve u jedno? Predlažemo vam da uzmete učešće u “Mlaćenju prazne slame”. Garantovani su neozbiljni razgovori o ozbiljnijim temama sa uvek aktuelnim i zanimljivim gostima.

Obaveštenja o događajima “Alumništa” možete primati putem imejla.


 

... ili jednostavno "lajkujte" Fejsbuk grupu.

 


Organizator:

 


 

Donator:

 


 

 

 Povratak na stranicu:

Zvoni za Evropu_alumniste

 

Obaveštenja:


     

 

DOKUMENTI:

 

ARHIVA:

 


 •  

   

 •    Belgrade Security Forum

 •    

 •  

  Nacionalni konvent o Evropskoj uniji

 •  

   

 •  

  OCDoskop

 • Beta - novinska agencija

 • Privredna Komora Srbije

 • EurActiv.rs

 • Slovak Aid

 • Evropa Plus